Amaranthovo-pohánkový bezlepkový chlieb
Autor receptu: nanacel
V poslednej dobe sa neviem dojesť chlebíka tohto typu. Miešam rôzne druhy múky s MixB ...
pohánkovú, amaranthovú, PromixT, zemiakovú....
Vyskúšajte.
Postup
- V 1dcl vody rozmiešame droždie. Pridáme všetky múky, jablčnú vlákninu, olej, soľ a zvyšok vody a vymiesime na hladké cesto.
Misu prikryjeme fóliou a necháme kysnúť pri izbovej teplote 3 hodiny.
Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, pomúčime aj zvrchu, roztlačíme do strán a zložíme napoly. To isté opakujeme ešte 2x. Potom vytvarujeme do bochníka a posypeme múkou.
- Do rúry dáme zapekaciu misu. Zahrejeme na 250°C. Chleba preklopíme do horúcej naolejovanej zapekacej misy, zakryjeme pokrievkou a pečieme 30 minút. Potom bez pokrievky ešte 10 minút. Nakrájame až po vychladnutí.