Amaranthovo-pohánkový bezlepkový chlieb

Autor receptu: nanacel

V poslednej dobe sa neviem dojesť chlebíka tohto typu. Miešam rôzne druhy múky s MixB ... pohánkovú, amaranthovú, PromixT, zemiakovú.... Vyskúšajte.

40 minút
na 250 °C

Postup

  1. V 1dcl vody rozmiešame droždie. Pridáme všetky múky, jablčnú vlákninu, olej, soľ a zvyšok vody a vymiesime na hladké cesto. Misu prikryjeme fóliou a necháme kysnúť pri izbovej teplote 3 hodiny. Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, pomúčime aj zvrchu, roztlačíme do strán a zložíme napoly. To isté opakujeme ešte 2x. Potom vytvarujeme do bochníka a posypeme múkou.
  2. Do rúry dáme zapekaciu misu. Zahrejeme na 250°C. Chleba preklopíme do horúcej naolejovanej zapekacej misy, zakryjeme pokrievkou a pečieme 30 minút. Potom bez pokrievky ešte 10 minút. Nakrájame až po vychladnutí.