Foto: nazarboncuk
Čo už v týchto dňoch poteší viac ako tanier hustej horúcej polievky? Zeleniny niet (tá čo je v obchodoch teda za veľa nestojí) takže Zobraziť celý popisČo už v týchto dňoch poteší viac ako tanier hustej horúcej polievky? Zeleniny niet (tá čo je v obchodoch teda za veľa nestojí) takže práve teraz je najlepší čas povyťahovať všetky možné strukoviny, zrná a zásoby zo špajze a pripraviť takéto zahrievacie jedlá. Uvarte si šošovicovú, nejakú pikantnú či jemnú jogurtovú, fazuľovú, krúpkovú, alebo hoc aj takúto, hŕstkovú na turecký spôsob.
porcie
Postup
-
1
Šošovicu vopred namočíme do vody, najlepšie ráno predtým ako budeme polievku variť, potom ju prepláchneme čistou vodou a scedíme. Krúpy tiež prepláchneme horúcou vodou. Vo väčšom hrnci zohrejeme olej a orestujeme na ňom najemno nasekanú cibuľu. Potom pridáme nasekané čili papričky a ešte chvíľu restujeme. Ďalej pridáme paprikovú pastu a paradajkové pyré. Miešame. Zalejeme horúcim vývarom (môže byť aj zeleninový) a vložíme scedenú šošovicu aj krúpy. Varíme, kým nezmäknú, asi 20-30 minút. Pred koncom vložíme do polievky cícer a ešte chvíľu spolu povaríme. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Na záver ochutíme šťavou z citróna a na konci varenia pridáme ešte nahrubo nasekanú rukolu a petržlenovú vňať.
-
2
V pôvodnom recepte sa používa čerstvý estragón. Opraží sa chvíľu na masle a potom sa pridá do hotovej polievky. Ja estragón doma nemám, tak som ho nahradila rukolou. Pred podávaním môžme ešte polievku pokvapkať trochou sirupu z granátového jablka. Podávame horúce s chlebom.
všetkým dakujem za zastavenie sa, som rada, že sa vám polievka páči a pozdravujem! :)