Ako naplniť brokolicu :-) (fotorecept)
Autor receptu: lyali
Zaujímavé spracovanie brokolice. Brokolicový roládový plát, ktorý možno naplniť ľubovoľnou plnkou. Síce prácnejšia príprava, ale pre niekoho možno tip na ozvláštnenie jedálnička, či pohostenia pre návštevu.
15 minút príprava |
5/20 minút na 180 °C |
Postup
- Brokolicu (mala 500 g) rozoberieme na ružičky a uparíme domäkka (prikryté - odokryla som kvôli foto :-) ).
- Opláchneme pod studenou vodou.
- Rozmixujeme.
- Osolíme a ochutíme mletým čiernym korením (no radosť používať objímajúce sa koreničky :-) ).
- Ochutíme mletým muškátovým orechom.
- Pridáme žĺtka.
- Pridáme nastrúhaný tvrdý syr a vyšľahaný sneh z bielok.
- Premiešame. Fajn, keď sa sem-tam podujme na to nejaký pomocníček :-)
- Plech (môj je veľký 21 x 31 cm) vyložíme papierom na pečenie a natrieme naň brokolicové "cesto". A dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C na cca 20 min.
- Upečený plát vyklopíme na vlhkú utierku prekrytú papierom na pečenie a stiahneme z neho papier na pečenie, na ktorom sa plát piekol (na obr. je už stiahnutý).
- Stočíme do rolády.
- Zmiešame suroviny na plnku.
- Natrieme na rozvinutý brokolicový plát.
- Zavinieme a dáme stuhnúť do chladu :-) V závislosti od použitej plnky podávame studené alebo teplé. Ja som podávala tento variant nastudeno :-)