Afrika rezy

fialetta - fotkafialetta, 24. februára 2012
Afrika rezy
Foto: fialetta

Exotický zákusok

20
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
3
200 g
200 ml
1 ks
2 ks strúhaná
200 g
1/2
1 čajová lyžička
2 čajové lyžičky
50 g
Krém:
150 g
150 g
1 ks
250 g




Postup

  1. 1

    Cukor a vajcia vyšľaháme do peny a postupne pridávame olej. Ďalej pridáme pomačkaný banán, mrkvu, premiešame a postupne prisýpame múku zmiešanú s práškom do pečiva, sódou, škoricou a orechami. Cesto zľahka premiešame a dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 175 °C asi 35 minút.

  2. 2

    Po vychladnutí rozotrieme na povrch krém z masla , cukru, vanilkového cukru a tvarohu. Mali by mať rovnakú teplotu.Uhladíme stierkou, povrch posypeme orechami a polejeme čokoládovou polevou. Je vynikajúci,mňam :-)))

Diskusia k receptu

mamatata2
Super, ďalší mrkváčik, samé dobré veci, to musí byť dobrotka.
wevewe
hmmm to moze byt dobre. len by ma zaujimalo, kolko je to 2 ks mrkvy....dala by sa napisat gramaz?
dorisa
Recept si ukladám, vyskúšam,páči sa mi, sú v ňom samé dobroty:)
bejgi
podľa popisu, vyzerá veľmi chutné cesto a nie moc náročné na počet vajec :) ukladám a ďakujem :)
butrus
neviem ci neviem piect, ale tym, ze do cesta isli dve lyzicky skorice, tak chutil ako obycajny pernik, ta skorica zabila chut bananu, mrkvy, vsetkeho... zial...
fischer
Dobrý recept, zaujal ma pre použité suroviny. Moja úprava je nasledovná : miesto 2 čaj. lyžíc škorice som dal 3, múku som dal 100gr. polohrubú a 100gr. hladkú pohánkovú, miesto 1 banánu som dal dva také strednej veľkosti, tvaroh som použil jemný 500gr z Lidlu, dal som všetok, do tvarohu som nedal vanilkový cukor je tam už dosť práškového, a na vrch som dal len pomleté orechy bez čokoládovej polevy. Zákusok podľa orig. receptu som jedol dva dni pred mojim receptom a nebolo cítiť že by som recept o niečo obral, skôr naopak zákusok bol výborný a mal o pár kalórií menej.
betul
Super koláčik, vyskúšala som a mal veľký úspech....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia