Foto: pusta
Chmeli Suneli je koreniaca zmes, zložená z rôznych byliniek a korenia. Používa sa na korenenie mäsa - hydiny, jahňaciny, rýb, ale aj do šalátov Zobraziť celý popisChmeli Suneli je koreniaca zmes, zložená z rôznych byliniek a korenia. Používa sa na korenenie mäsa - hydiny, jahňaciny, rýb, ale aj do šalátov a slúži ako súčasť pre dalšie koreniace zmesi - napr. na výrobu adžiky. Jej domovom je Kaukaz a Rusko.
10 minút
príprava
príprava
Suroviny
1. varianta: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
1 - 2 % celkového množstva |
|
0,1 % celkového množstva |
|
2. varianta - Gruzia: | |
|
|
|
|
|
|
nasekana sušená |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2 % celkového množstva |
|
0,1 % celkového množstva |
|
Postup
-
1
Všetky ingrediencie zmiešame a potlčieme v mažiari na jemný prášok alebo pomelieme na mlynčeku na jemný prášok.
- 2
Uskladňujeme vo vzduchotesných nádobkách na tmavom a chladnom mieste.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu