3 dokonalé koláčiky

dorenika - fotkadorenika, 7. januára 2013
3 dokonalé koláčiky
Foto: dorenika

Pistáciovo-smotanový s lesným ovocím,banánový s whiskey a chrumkami a tvarohový s černicami.Cesto je stále to isté len plnky sa obmieňajú ja som robila 3 Zobraziť celý popisPistáciovo-smotanový s lesným ovocím,banánový s whiskey a chrumkami a tvarohový s černicami.Cesto je stále to isté len plnky sa obmieňajú ja som robila 3 jeden pre nás,jeden pre kamarátku k meninám a ten malý je pre našu Emku ktorá ho brala ku kamarátke na keď u nej spala.

40 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
150 g
125 g (alebo maslo)
1 ks
1 PL
50 g
250 g
100 g
1 šálky
2 ks
200 g
ako uznáte za hodné :) (alebo cognac)
3 PL
150 g
70 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Gramáž na cesto hore je na 1 koláč! Do múky pridáme cukor a soľ a premiešame.Pridáme mäkké nakrájané maslo a jedno vajce a premiešame a vymiesime cesto.Dáme do chladničky na min.30 minút.Guľatú formu na pečenie vymažeme tukom a vysypeme múkou.Cesto vtlačíme do nádoby a vytiahneme vyššie okraje.Popicháme ho vidličkou a posypeme trochou strúhanky.

  2. 2

    Rozdrvené pistácie rovnomerne vysypeme na cesto,na ne nalejeme smotanu vymiešanu s práškovým cukrom a naukladáme ovocie,ak máte mrazené tak ho nechajte trochu rozmraziť.

  3. 3

    Dva banány nahrubo roztlačíme vidličkou v miske a zmiešame s banánovým jogurtom.Pridáme whiskey podľa chuti a vylejeme na cesto.Posypeme čokoládovými a vanilkovými chrumkami.Ja som použila muller corner banánové jogurty takže chrumky som mala z toho "rohu".

    3 dokonalé koláčiky - obrázok 3
  4. 4

    Na spodok cesta natrite trocha džemu.Tvaroh v miske vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom a vylejeme na lekvár v ceste.Na vrch poukladáme černice z lekváru a šťavu. Veľké koláče pečieme 40min a malý 30min na 180.

    3 dokonalé koláčiky - obrázok 4

Diskusia k receptu

afataga
vyzeraju dobre vsetky tri, neviem, ktory by som si vybrala :-), do cesta by som ale dala maslo, ty mas malu dcerku? taka mladica :-)
dorenika
@afataga nieee my byvame s priatelom v sharehouse spolu s jednou rodinou oni maju dve deti ale ja som si to mladsie dievcatko privlastnila lebo je uuplne uzasna,vlastne si este dovolit nemozeme:)
3sandra3
jééémine,,, to by som si hneď dala.... vyzerá parádne... dávam si do kk