3 dokonalé koláčiky

Autor receptu: dorenika

Pistáciovo-smotanový s lesným ovocím,banánový s whiskey a chrumkami a tvarohový s černicami.Cesto je stále to isté len plnky sa obmieňajú ja som robila 3 jeden pre nás,jeden pre kamarátku k meninám a ten malý je pre našu Emku ktorá ho brala ku kamarátke na keď u nej spala.

40 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Gramáž na cesto hore je na 1 koláč! Do múky pridáme cukor a soľ a premiešame.Pridáme mäkké nakrájané maslo a jedno vajce a premiešame a vymiesime cesto.Dáme do chladničky na min.30 minút.Guľatú formu na pečenie vymažeme tukom a vysypeme múkou.Cesto vtlačíme do nádoby a vytiahneme vyššie okraje.Popicháme ho vidličkou a posypeme trochou strúhanky.
  2. Rozdrvené pistácie rovnomerne vysypeme na cesto,na ne nalejeme smotanu vymiešanu s práškovým cukrom a naukladáme ovocie,ak máte mrazené tak ho nechajte trochu rozmraziť.
  3. Dva banány nahrubo roztlačíme vidličkou v miske a zmiešame s banánovým jogurtom.Pridáme whiskey podľa chuti a vylejeme na cesto.Posypeme čokoládovými a vanilkovými chrumkami.Ja som použila muller corner banánové jogurty takže chrumky som mala z toho "rohu".
  4. Na spodok cesta natrite trocha džemu.Tvaroh v miske vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom a vylejeme na lekvár v ceste.Na vrch poukladáme černice z lekváru a šťavu. Veľké koláče pečieme 40min a malý 30min na 180.