60 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
| cesto: | |
| 420 g |
|
| 150 g |
|
| 2 lyžičky |
|
|
|
|
| 150 g |
|
| 2 |
|
| 2 lyžice |
|
| 2 lyžice |
|
| Plnka: | |
| 500 ml |
|
| 2 vrecká |
|
| 70 g |
|
| 125 g |
|
| Navrch: | |
| 300 g |
|
| 120 g |
|
| 60 g |
|
| 3 lyžičky |
|
Postup
-
1
Múku zmiešame s cukrom, sódou a štipkou soli. Zapracujeme vlažný tuk, vajcia , med a mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 2 polovice a obe rozvaľkáme podla veľkosti plechu ( Cesto sa veľmi lepí treba si ho poriadne namúčniť ! ) . Prvú polovicu dáme upiecť. Ja som piekla na 180°-200° cca 15-20 minút. (druhú polovicu cesta si môžme zatiaľ rozvaľkať)
- 2
Orechy, maslo, cukor a med zmiešame dokopy a na panvici opražíme do zlata .Touto zmesou potom natrieme druhú polovicu cesta a dáme upiecť.
- 3
Urobíme si plnku: Pudingy uvaríme v mlieku, a dáme vychladnúť. Maslo s cukrom zmixujeme a pridávame vychladnutý puding . Touto plnkou spojíme obe vychladené polovice cesta.
- 4
Koláč necháme do druhého dňa odstáť. Dobrú chuť ! :)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









varecha.pravda.sk/recepty/medove-trojuholniky/11901-recep...