Murg dumpokat - Indické kura v hrnci /fotorecept/

pusta - fotkapusta, 17. júna 2012 10:29
Ďalšie recepty »
 Murg dumpokat - Indické kura v hrnci /fotorecept/Foto: pusta

Nikdy som ešte nevarila indickú kuchyňu, hoci ju obdivujem. To je môj prvý nesmelý pokus, recept som našla na nete medzi receptami indickej kuchyne. Trošku som mala obavy, ale vydaril sa. Je dosť ostrý, preto ho odporúčam tým, ktorí milujú pikantné jedlá. Neodolala som a pridala som jarnú prílohu z cukrového hrášku, i keď v pôvodnom recepte nie je. Na moje veľké prekvapenie to spolu výborne harmonizovalo. Prišla som k záveru, že netreba sa báť, ale raz treba začať a skúsiť.

4
porcie
10 min
príprava
55 min
na 180 °C

Suroviny

cca 1200 g
3 PL
1/2 KL
1/2 KL
podľa chuti
2 strúčiky
1 PL
podľa potreby
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Kura rozdelíme na 4 časti, ja som robila len dve porcie a použila som krídlovú časť z kuracích pŕs. Rozpis receptu som napísala na celé kura.

     Murg dumpokat - Indické kura v hrnci /fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som si cayenské korenie, kardamom, cesnak. Ak máte len celý kardamom, stačí rozdrviť 4 guličky v mažiari.

     Murg dumpokat - Indické kura v hrnci /fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    Na panvicu som dala olej a maslo, nechala som tuk rozpustiť a rozpáliť.

     Murg dumpokat - Indické kura v hrnci /fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    Kuracie prsia som sprudka opiekla do zlato-hneda z oboch strán.

     Murg dumpokat - Indické kura v hrnci /fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    Kým sa mäsko opekalo, posekala som petržlenovú vňať.

     Murg dumpokat - Indické kura v hrnci /fotorecept/ - obrázok 5
  6. 6

    Opečené prsia som položila miesto hrnca do malého oválneho pekáčika, ktorý má priliehavú pokrievku.

     Murg dumpokat - Indické kura v hrnci /fotorecept/ - obrázok 6
  7. 7

    Osolila som ich, posypala kardamomom a...

     Murg dumpokat - Indické kura v hrnci /fotorecept/ - obrázok 7
  8. 8

    ...cayenským korením.

     Murg dumpokat - Indické kura v hrnci /fotorecept/ - obrázok 8
  9. 9

    Pridala som prelisovaný cesnak a...

     Murg dumpokat - Indické kura v hrnci /fotorecept/ - obrázok 9
  10. 10

    ...posekanú petržlenovú vňať.

     Murg dumpokat - Indické kura v hrnci /fotorecept/ - obrázok 10
  11. 11

    Pridala som toľko vody, aby mäsko bolo temer pokryté a priviedla som ju do varu. Prikryla som pokrievkou a vložila som dusiť kuriatko na 55 minút do trúby vyhriatej na 180 stupňov. Potom som mäsko vybrala a tekutinu, ktorá v pekáčiku zostala, som odparila prudkým varom za odškrabovania výpeku a miešania dovtedy, kým sa neooddelil tuk a vytvoril na šťavičke glanc.

     Murg dumpokat - Indické kura v hrnci /fotorecept/ - obrázok 11
  12. 12

    Podávala som s novými zemiakmi, mäsko som podliala vypečenou šťavičkou. Pridala som jarnú prílohu z cukrového hrášku. Podľa môjho názoru najlepšou prílohou by bolo asi chapati, ale to sa musím ešte naučiť. Aj s hráškom to bolo vynikajúce, dobre celé chuťovo spolu harmonizovalo, trošku tlmil ostrosť pokrmu, ale to má byť ostré jedlo.

     Murg dumpokat - Indické kura v hrnci /fotorecept/ - obrázok 12
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist