Huboto
Autor receptu: retig
30 minút príprava |
15 - 20 minút tepelná úprava |
Postup- Huby očistíme, umyjeme. (Môžeme použiť aj 50 g sušených, tie na niekoľko hodín namočíme.) Žemle (rožky) pokrájame na kocky, zalejeme teplým mliekom, pridáme krupicu, premiešame a necháme 20 minút postáť.
- K mase pridáme žĺtky, opraženú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, majoránku, posekanú vňať a premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka viešame do masy. Vymastíme plech (jenskú misu, zapekaciu misu) a zmes do nej rozotrieme. Vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme.
- Množstvo surovín je základné, prispôsobujem ho počtu a apetítu hladošov.
Podávam teplé so šalátom alebo dusenou zeleninou . Chutí nám aj studené.
Názov vymysleli deti
|