![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Paradajkové bruschetty
Chutné jedlo, na ktoré stačia dve základné ingrediencie. Bagety a paradajky....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cannelloni plněné masem
Maso umeleme a přidáme sůl, pepř, česnek, majoránku, 1 vejce, kari a trochu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Risotto s pestom a hráškom
Ďalšie výborné risotto do zbierky. Krásne zelené a voňavé. Ak máte ryžu na risotto, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Talianska krémová cuketová polievka
Krémovú cuketovú polievku varím podľa receptu Marcela Ihnačáka už pekných pár rokov a je výborná. Túto...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Paradajkové krémové risotto
Krémové risotto môžem v akejkoľvek podobe - ešte nikdy ma nesklamalo. Tentoraz som zvolila pararadjkové, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepkové cestoviny s omáčkou pesto
Pod názvom PROCEL si v obchodoch môžete kúpiť Novlim bezlepkové cestoviny. Sú vyrobené z prirodzene bezlepkových...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bruschetta s paradajkovým džemom
Dnes nie je problém zohnať akúkoľvek zeleninu či ovocie počas celého roka. Ale žiadne nechutia a nevoňajú tak...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou
Na olivovom oleji urestujeme posekanú šalotku a cesnak. Pridáme pokrájané paradajky, bazalku a paradajkový pretlak. Dochutíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Risotto Milanese - národné jedlo Talianska
História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Teľacie „osso buco“ s gremolatou a so zemiakovými rösti
Na prípravu nálevu, v ktorom budeme dusiť teľacie lýtko, zmiešame víno s vodou, pridáme čierne...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krémové risotto s medvedím cesnakom
Klasické rizoto mám rada, ale krémové talianske risotto milujem - u mňa to bola láska na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šafránové risotto
Takéto šafránové risotto môžete poznať pod názvom milánske. Aj keď možno na prvý pohľad vyzerá jednoduché...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bolonská omáčka
Receptov na bolonskú omáčku je veľmi veľa. Netvrdím, že ten môj je ten správny taliansky,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Focaccia podle Romana Pauluse
Toto pečivo jsem si velmi oblíbila, proto ho dělám dost často.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Talianska focaccia
Focaccia je tradičný taliansky chlieb, ktorý podávajú aj v tých najluxusnejších reštauráciach po celom svete...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Italské linguine
Linguine jsou italské těstoviny, takové placaté špagety. Mně moc chutnají. Recept je...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sicílska Pasta alla Norma
Po príchode zo Španielska ma chytila chuť na trochu Talianska pre zmenu... Cestoviny som dlho nemala,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny so sicílskym pestom a s olivami
Talianske jedlo odporúčam variť pri talianskej hudbe a pri otvorenom víne. Len tak dokážete variť s...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krevety so špagetami a s paradajkovou omáčkou
Z času na čas má aj našinec právo, zvlášť podložené aktuálnym dôvodom, byť za „lenivého”....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rýchle a chutné cesto na pizzu bez kysnutia
Skúšala som nový recept na pizzu a oni mi pri tom pomáhali. Každý si môže zvoliť...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sicílske pomaranče s klinčekovou panna cottou a čokoládovou mrveničkou
Recept od Martina Záhumenského
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grilovaný hovädzí pupok s pečenou mrkvou, marinovanou cibuľkou a salsou verde
Recept od Martina Záhumenského
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Talianske paradajky s mozzarellou, bazalkovým sorbetom a parmezánovým chlebom
Recept od Martina Záhumenského