#talianskakuchyna

prazdny

Plnené cherry rajčinky

Raňajky

Taliansku kuchyňu mám veľmi rada, pripravujem ju najmä v lete, keď sú čerstvé suroviny...

prazdny

Torta Mimosa

Torty

Piškótový korpus rozkrojte na 3 vrstvy a strednú vrstvu nahrubo rozdrobte. Spodnú a vrchnú vrstvu jemne...

prazdny

Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou

Cestoviny

Na olivovom oleji urestujeme posekanú šalotku a cesnak. Pridáme pokrájané paradajky, bazalku a paradajkový pretlak. Dochutíme...

prazdny

Risi e bisi - ryža s hráškom

Hlavné jedlá

Risi e bisi (ryža s hráškom, nazývaná aj risibisi alebo risi–pisi) je klasickým jedlom benátskej kuchyne....

prazdny

Bruschetta s paradajkovým džemom

Bezmäsité jedlá

Dnes nie je problém zohnať akúkoľvek zeleninu či ovocie počas celého roka. Ale žiadne nechutia a nevoňajú tak...

prazdny

Cannelloni s mletým hovädzím mäsom

Hovädzie mäso

Originálny taliansky recept v ľahšej verzii.

prazdny

Bignole s krémom z bielej čokolády

Dezerty

Guľôčky z odpaľovaného cesta, vypražené v oleji a plnené krémom z bielej čokolády sú mojím obľúbeným receptom na Chanuku....

prazdny

Talianske plnené cestoviny casoncelli à la Bergamo

Hovädzie mäso

Vychutnajte si skvelé talianske cestoviny s názvom prekrásneho Bergama.

prazdny

Bezlepkové lasagne s mletým hovädzím mäsom a bešamelom

Hovädzie mäso

Talianska špecialita s mletým hovädzím mäsom a bešamelom.

prazdny

Pizza u Slava Solovica

Večera

Pozrite sa, ako jednoducho pripravuje pizzu hudobný skladateľ a autor filmovej hudby Slavo Solovic.

prazdny

Žihľavové rizoto so sušenými žĺtkami

Bezmäsité jedlá

V tomto recepte sa stretnete s talianskym výrazom pangrattato. Nejde o nič zložité, je to nahrubo pomletý vysušený chlieb alebo pečivo, ktoré sú niečím ochutené....

prazdny

Focaccia podle Romana Pauluse

Bezmäsité jedlá

Toto pečivo jsem si velmi oblíbila, proto ho dělám dost často.

prazdny

Linguine s mrazenými morskými plodmi na víne

Cestoviny

Boli by čerstvé morské plody lepšie? Jasné! Ale tie sa u nás aj tak kupujú rozmrazené, takže je to vlastne jedno....

prazdny

Bezlepkové cestoviny s omáčkou pesto

Cestoviny

Pod názvom PROCEL si v obchodoch môžete kúpiť Novlim bezlepkové cestoviny. Sú vyrobené z prirodzene bezlepkových...

prazdny

Pasta alla Norma

Cestoviny

Nejakú taliansku normu by ste tu hľadali ťažko. Sú to v skratke baklažány s paradajkovou omáčkou....

prazdny

Talianske drobné pečivo Baci di dama s vlašskými orechmi

Dezerty

Mleté orechy, múku a cukor dáme do hlbšej misky. Všetko spolu premiešame lyžicou a...

prazdny

Plnené cestoviny na spôsob lasagne

Bravčové mäso

Vyhrala som veľké balenie dutých cestovín vo farbách talianskej trikolóry, plnila som ich klasickými omáčkami ako na lasagne....

prazdny

Plnené sépiové ravioly s paradajkovou salsou

Cestoviny

Veľmi rada skúšam nové chute - a toto je jeden z pokusov....

prazdny

Rizoto so štyrmi druhmi syra (risotto ai 4 formaggi)

Bezmäsité jedlá

Risotto ai 4 formaggi je klasický recept, ktorý spája to najlepšie z talianskej kuchyne: krémovú textúru ryže a intenzitu zmesi syrov, ako je parmezán, gorgonzola, kozí syr a ementál....

prazdny

Sušienky „Brutti ma buoni“

Dezerty

Príprava krému: Zmiešajte ricottu s mliekom, škoricou, cukrom a medom. Všetky ingrediencie spolu dobre...

prazdny

Krevetové risotto

Hlavné jedlá

Krémové, talianske a žiadne iné, nie suché, nie s hráškom a mrkvou :)

prazdny

Bábovka Panettone

Koláče

Väčšie sušené ovocie nakrájame na menšie kúsky, zmiešame v miske s ostatným ovocím, zalejeme pomarančovou šťavou a...

prazdny

Ryža s krevetami a kalamármi

Hlavné jedlá

Najprv si pripravte domáci vývar. Krevety ošúpte a odstráňte hlavy. Nakrájajte mrkvu a pór.

prazdny

Špagety s rybacími guľôčkami

Cestoviny

Keď ti život dá gule, tak urob cestoviny... alebo polievku?

prazdny

Zapekaný baklažán Parmigiana

Bezmäsité jedlá

Paradajky umyjeme, jemne na povrchu narežeme, krátko ponoríme do horúcej vody a dáme do studenej...

prazdny

Základné biele rizoto s parmezánom

Bezmäsité jedlá

Vyskúšajte prípravu základného rizota krok za krokom....

prazdny

Pastiera Napolitana (pastiersky neapolský koláč)

Koláče

Typický pastiersky neapolský koláč sa pripravuje predovšetkým v období Veľkej noci, no ja ho robievam hlavne v zimnom období a pomerne často....