Zuzana Sisáková:
Domácka kuchyňa v doznievajúcom lete

Zuzana Sisáková, šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno&Tapas v Poprade, spoluautorka projektu LadyChef, 15. septembra 2021     2 minúty čítania

V záhradách doznieva leto. Preto ešte treba v kuchyni využiť čerstvú zeleninu, ktorú máme k dispozícii z domácich zdrojov.



Foto: Richard Gerényi

Vrcholí napríklad sezóna cukety. Je zo zelenina, ktorá sa dá pripraviť naslano aj nasladko, a tento rok sa jej urodilo naozaj hojne. Preto som do dnešnej várky receptov na domáce varenie zaradila práve dva recepty z cukety. Plnená cuketa, keďže ju pripravujeme s mletým mäsom, zasýti aj náročnejšieho stravníka. Cuketové ragú je výlučne zeleninové jedlo, môže byť ľahším obedom alebo večerou.

K dvom zeleninovým jedlám som pridala jedno mäsové a jeden dezert. Teľacie medailóniky sú považované za jedlo na víkendový obed. Sú časovo trochu náročnejšie na prípravu, ale ide len o čas pečenia. Inak to nie je jedlo, ktoré vyžaduje vysoké kuchárske umenie. Rovnako ako dezert, ktorý môže byť sladkou bodkou za obedom. Čokoládová pena je klasika, rafinovanejšiu chuť jej dodá likér, ktorý je tou povestnou bodkou na i.

Recepty na domácke varenie na koniec leta podľa Zuzany Sisákovej:










Diskusia k článku







 



TOPlist