Foto: Shutterstock
Prvá metóda je naozaj expresná, pretože tvrdé avokádo vďaka nej zmäkne do dvoch hodín. Má však jednu nevýhodu – takto „dozreté“ avokádo je vhodné na použitie do šalátov alebo na chlieb, ale nie do koláčov, alebo slávnej nátierky guacamole.
Nevšedná metóda
Je to preto, lebo avokádo sa v tomto prípade nakladá do sladko-kyslého nálevu. Avokádo ošúpte, nakrájajte na plátky a naložte do zmesi 150 ml vody, 50 ml octu, 5 PL cukru a 1 PL soli. Vložte do chladničky a približne po 2 až 2,5 hodinách bude mäkké.Foto: Shutterstock
Samozrejme, že avokádo z nálevu nasiakne trochu sladko-kyslej chuti, preto nie je vhodné používať ho ako surovinu sladkých do koláčov. Nálev môžete ešte upraviť podľa vlastnej chuti.
Overený spôsob dozrievania
Ak chcete zrenie avokáda len urýchliť, pomôže vám známy trik – zabaľte ho do papiera spolu s banánom alebo s jablkom alebo ho vložte spolu s týmto ovocím do uzavretej nádoby. Banán a jablko vylučujú látku etylén, ktorá urýchľuje dozrievanie.Foto: Shutterstock
Nevýhodou tejto metódy je, že dozrievanie urýchli len o jeden deň oproti tomu, ako keby ste avokádo nechali dozrievať voľne v miske v kuchyni. Na druhej strane je tento spôsob šetrný a avokádo môžete použiť na čokoľvek.
Tomu nerozumim? Co je "z uletenych ananásova?"