Foto: Shutterstock
Na puding väčšina detí aj dospelých nedá dopustiť. Stačí mlieko, balíček pudingu s obľúbenou príchuťou, troška cukru a je hotovo. Ale my máme pre vás hneď niekoľko skvelých nápadov, ako si puding vychutnať ešte lepšie.
1. Experimentujte s mliekom
Klasicky na 1 balíček pudingového prášku treba pol litra mlieka, ale na zjemnenie chuti odporúčame nahradiť časť mlieka smotanou, kokosovým mliekom alebo nesladeným kondenzovaným mliekom.Výborný puding možno uvariť aj s ryžovým, mandľovým alebo ovseným mliekom. Len si treba nájsť vhodnú značku mlieka a vyskúšať viacero, aby bola výsledná konzistencia pudingu pre vás vyhovujúca.
Foto: Shutterstock
2. Viac chuti vďaka koreninám
Pudingové prášky sa predávajú v naozaj rôznych príchutiach ale väčšina z nás aj tak vždy kupuje len tie dva najzákladnejšie druhy – vanilkový a čokoládový. Ale aj tieto dva sa dajú ohromne dochutiť, napríklad dreňou z pravého vanilkového struku, škoricou, kardamómom, perníkovým korením, klinčekom, kakaom ale aj čili...Foto: Shutterstock
3. Pridajte kávu alebo likér
Keď nahradíte malú časť mlieka kávou, čaká na vás opäť báječný chuťový zážitok. A kto nemá rád kávu, ten si môže puding dochutiť vaječným či whiskey likérom alebo iným smotanovým či dokonca pepermintovým likérom. Ten posledný je ideálny do čokoládového pudingu. Samozrejme, tieto likérové verzie sú vhodné len pre dospelých maškrtníkov!Foto: Shutterstock
4. Čo dať na dno pohárov a čo navrch
Klasickým prídavkom do pudingu sú piškóty a ovocný kompót. Ale skvelých možností je oveľa viac. Vyskúšajte nasekané orechy, kukuričné lupienky, chrumkavú granolu, čokoládové keksíky, marshmallows, kandizované ovocie, nasekanú čokoládu, alebo trebárs aj slané praclíky a snehové pusinky... Záleží, kto si na čo trúfne a na čom si rád pochrumká.Platí, že to, čo poukladáte na dno pohárov a zalejete teplým pudingom, zmäkne alebo sa čiastočne rozpustí. A to čo na puding nasypete navrch pred podávaním, zostane pekne chrumkavé.
Foto: Shutterstock
5. Urobte z neho krémový dezert
Uvarený puding sa dá po vychladnutí ešte premiešať napríklad s termizovaným tvarohom, s mascarpone alebo len s vyšľahanou šľahačkou. Dôležité je vychladiť puding tak, aby nemal na povrchu kožu. Tá je nevzhľadná a po premiešaní tvorí hrudky, ktoré má len málokto rád.
A ako predísť tomu, aby sa na pudingu nevytvorila koža? Pozrite si náš jednoduchý videotip:
Diskusia k článku