Vyskúšajte to inak:
6 spôsobov, ako zahustiť prívarok, omáčku alebo polievku bez múky

Jana Klimanová, 10. januára 2023     3 minúty čítania

Potrebujete zahustiť jedlo, ale múka vám nie je pochuti alebo nesvedčí vášmu zdraviu? Ide to aj bez nej a my vám poradíme, ako na to.



Foto: Shutterstock

6. Žĺtok

Svetlé polievky a omáčky môžete zahustiť vaječným žĺtkom rozšľahaným v studenom mlieku alebo v smotane, prípadne vo vychladnutom vývare z polievky. Ak vajíčko nebude dôkladne rozšľahané, môže sa v jedle zraziť. Do pokrmu ho pridávajte postupne a za stáleho miešania a už nevarte.





Diskusia k článku

bekla
Ja zahustujem napr. paradajkovu polievku nastruhanym pernikom, do gulasa ( najma z diviny) pridavam okrem perniku aj za lyzicu slivkoveho lekvaru...pernik mi vozi sestra z Prahy, u nas nie je v ponuke...zial. ostatne jedla, napr rostenku "zahustujem" orieskom masla, nic viac, ziadna muka!






 



TOPlist