Vyskúšajte to inak:
6 spôsobov, ako zahustiť prívarok, omáčku alebo polievku bez múky

Jana Klimanová, 10. januára 2023     3 minúty čítania

Potrebujete zahustiť jedlo, ale múka vám nie je pochuti alebo nesvedčí vášmu zdraviu? Ide to aj bez nej a my vám poradíme, ako na to.



Foto: Shutterstock

5. Maslo

Omáčky môžete zahustiť pridaním studeného masla. Maslo tuhne pri izbovej teplote, takže čím bude omáčka chladnejšia, tým bude hustejšia. Ak sa do receptu maslo nehodí, siahnite po smotane s vysokým obsahom tuku a redukujte varom.





Diskusia k článku

bekla
Ja zahustujem napr. paradajkovu polievku nastruhanym pernikom, do gulasa ( najma z diviny) pridavam okrem perniku aj za lyzicu slivkoveho lekvaru...pernik mi vozi sestra z Prahy, u nas nie je v ponuke...zial. ostatne jedla, napr rostenku "zahustujem" orieskom masla, nic viac, ziadna muka!






 



TOPlist