Tipy od profíka:
Ako urobiť perfektnú domácu pizzu? Toto je 10 rád priamo od Taliana

Jarmila Horváthová, 27. júla 2023     5 minút čítania

Je pri pečení pizze naozaj najdôležitejšia teplota? Koľko by malo cesto kysnúť? A prečo na pravú taliansku pizzu nepatrí cesnak? Všetko sa dozviete...



Všetko dôležité o príprave domácej pizze nám prezradil Talian Andrea Ena, majiteľ bratislavskej reštaurácie, ktorý už 20 rokov žije na Slovensku.
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc


1. V jednoduchosti je krása

Najobľúbenejšou pizzou v Taliansku je Margharita, kde je len paradajkový základ, mozzarella a bazalka. Pizza by mala byť ľahko stráviteľná, preto na ňu nie je potrebné a ani tráveniu prospešné dávať všetko možné.





ANKETA: Pečiete si domácu pizzu?

82,2%



17,8%







Diskusia k článku

mata3636
Bod 5 - aké látky? Škoda, že tých bodov je len 10. Je fakt úžasné, preklikávať sa po 2-3 vetách na ďalšiu stránku 🤦
1x zifi






 



TOPlist