Šéfkuchár radí:
10 krokov k dokonalému vývaru

Jarmila Horváthová, 5. mája 2024     5 minút čítania

Vývar, to je kuchárske zlato. Či už sa chystáte robiť zeleninový, kurací, slepačí alebo hovädzí, zoberte si tieto cenné rady k srdcu. Tipy, ako uvariť dobrý vývar nám prezradil šéfkuchár Jirka Zajíček.



Foto: Shutterstock

9. Urobte ho číry

Ak chcete, aby bol vývar číry, musíte stále počas prípravy zbierať penu, ktorá sa na ňom tvorí, a potom ho precediť cez jemné plátno.

Alternatívou je dať do vychladnutého vývaru vyšľahaný bielok a pomaly zahrievať. Bielkoviny, ktoré spôsobujú zákal, sa vyzrážajú na bielku. Potom je potrebné bielok vybrať a vývar precediť cez plátno.




ANKETA: Varíte vývar častejšie než raz za mesiac?

83,4%



16,6%







Diskusia k článku







 



TOPlist