Foto: Pravda - Ivan Majerský
Fedor Malík
Pred pár dňami mi výhonky opäť zachutili. Bolo to v Brazílii a bol to vynikajúci doplnok k tamojšiemu grilovanému hovädziemu mäsu... Pozri recepty na tému Šaláty, ktoré zasýtia Ázijskú kuchyňu, kde má bambus svoje stále miesto, poznám len veľmi povrchne. A tak môžem len tušiť, ako chutia ostrokyslé bambusové polievky a omáčky, thajské kuracie mäso s výhonkami a sezamom, japonské výhonky s krabím mäsom či indická ryža s rybou a výhonkami.
Preštudoval som si pár receptov na „bambusové“ šaláty a najviac sa mi pozdáva jeden z tých čínskych. Potrebujeme naň čínsku kapustu, pór, bambusové výhonky, kukuricu, hrášok, fetu a cesnakový dresing.
Ten recept je však už vymyslený. Pokúsim sa o nejaký vlastný. Bambusové výhonky z konzervy opláchneme studenou vodou a pridáme do nich tenké kolieska uhorkových kvašákov.
Šalát premiešame, decentne okoreníme, osolíme a pridáme doň pol deci grepovej šťavy. Ozdobíme ho kôprovou vňaťou a podávame. Potešia sa najmä konzumenti s krvnou skupinou nula.
Podľa paravedeckých zdrojov je pre týchto ľudí bambus nenahraditeľným zdrojom dobrého zdravia...
Diskusia k článku