Foto: Pravda - Robert Hüttner
To všetko tvrdí Vansová a dodáva, že anglické pudingy nezodpovedajú našej chuti, pretože sú pripravené na hovädzom ľadvinovom loji! Takže budeme variť po „našom“. Vansovej však zostaneme verní a pripravíme si koch. My starší sme boli odchovaní na kochu ryžovom.
Pätnásť deka ryže sme napred uvarili v trištvrte litra mlieka. Po vychladnutí sme do masy pridali 10 deka masla, 6 žĺtkov, 10 deka cukru, 10 deka olúpaných mletých mandlí a sneh zo 4 bielkov. Všetko sme dobre premiešali a nechali ešte v rúre zapiecť... Kto nemá rád ryžu, môže si pripraviť koch zemiakový. Pripravíme ho z 20 deka uvarených a pretlačených zemiakov, 30 deka masla, 8 žĺtkov a snehu z 8 bielkov. Surový koch premiešame a pridáme doň práškový a vanilínový cukor. Silikónovú formu netreba ani vymastiť, ani vysypať.
Koch máme na stole. Neistí sme len vo výbere nápoja. Navrhujem sekt. Bude to nitriansky Pálffy. Má slovenskú dušu i telo a navyše som i jeho krstným otcom...
Diskusia k článku