Trendy:
Rozprávkami a medovníkmi na pomoc deťom

Sandra Támerová, 5. novembra 2010     5 minút čítania

Minulú stredu to v bratislavskom Poluse voňalo medovníkmi, rozprávkovou atmosférou a na pódiu sa plných 12 hodín striedali známe osobnosti čítajúce rozprávky s deťmi, ktoré ich hrali.


Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová

Tomáš Bezdeda nám zapózoval
s vlastnoručne ozdobeným medovníkom.


Známe osobnosti nielen čítali, ale deťom pomáhali ozdobovať medovníčky. Náš portál Varecha.sk bol pri tom a pozoroval, ako ide hercom a spevákom perníková robota od ruky. Okrem rozprávkových príbehov si detičky mohli užiť aj predstavenia profesionálnych divadelných súborov a detské vystúpenia zo základných a materských škôl z Bratislavy.

Ako prvý prečítal deťom rozprávku známy superstárista Tomáš Bezdeda. "Nikdy som to nerobil, pretože nie som ani herec, mal som aj veľkú trému, snažil som sa prečítať deťom kúsok rozprávky," povedal nám Tomáš, ktorý vďačnému detskému publiku interpretoval rozprávkový príbeh Mamička má vždy pravdu.

Peniaze z medovníčkov na dobrú vec

Aneta Parišková čítala rozprávočku o levovi, ktorá bola z knižky Rozprávky o zvieratkách. „Miluje ich aj môj syn, takže ja nimi žijem vlastne každý deň," komentovala svoj rozprávkový výber Parišková.


Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová

Aneta Parišková si na Radničkiných
trhoch kúpila plno medovníkov.


Tej sa zdobenie perníkov zapáčilo natoľko, že takmer zmeškala nakrúcanie v televízií a pri odchode sa ešte raz vrátila a nakúpila na Radničkiných trhoch plnú tašku medovníkov. Prispela tým na dobrú vec, peniaze vyzbierané predajom sladkostí poputujú na zlepšenie podmienok hendikepovaných detí.

Do maratónu, ktorého hosťami boli aj deti z detských domovov a domovov sociálnych služieb, sa postupne pridali aj hudobníci Peter Bič a Dáša Kostovčik, či moderátorka Karin Majtánová-Jančichová. Moderátor Richard Vrablec niekoľkokrát upozornil na prítomnosť Varechy, ktorej tabuľku dokonca pripevnil na hlavné pódium.

Sám je totiž gurmán, aj keď v poslednom čase výrazne schudol. „Viem, čo môjmu telu pomáha a čo škodí a podľa toho sa stravujem,“ prezradil v prestávkach medzi profesionálnym moderátorským výkonom, ktorý si udržal počas celého maratónu.

Sám ešte deti nemá, ale rozprávky by sa mu v domácnosti celkom zišli. „Ak by som nimi mohol uspať moju čivavu, alebo papagája,“ smial sa Vrablec, „tak by to bolo perfektné. Ale papagáj je hyperaktívny a doma často urozprávanejší ako ja!“

Aj známym ľudom sa páči Varecha


Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová

Iveta Malachovská si s moderátorom Richardom
Vrablecom poklebetili aj o Vareche.


Fanúšičkou portálu Varecha.sk je aj Iveta Malachovská. „Som na Vareche takmer denne a nechávam sa inšpirovať,“ potešila nás. Rozprávky boli pre ňu v čase, keď mala jej dcéra Kristínka tri roky, krásnym každodenným rituálom.

Svojsky prispela vystúpením v Poluse aj herečka Zuzana Fialová. Tá si na tvár nechala namaľovať farebného motýľa a po svojom rozprávkovom príbehu takto „zmaľovaná“ aj vyšla do bratislavských ulíc.

Do čítania sa zapojila aj Petra Bernasovská, ktorá dokonca mimo scenára ukecala aj svojho manžela Mravca, ktorý si tiež našiel svoju ukážku z Malého princa.

„Som stále veľké dieťa a verím, že dobro zvíťazí nad zlom,“ zamyslela sa Patrícia Jarjabková-Garajová, ktorej charitatívne srdce je známe a prítomnosťou na Radničkiných trhoch to len dokázala. Medovníky jej išli od ruky a keď sa pustila do ich predaja, rýchlo sa míňali. Lepšou „predavačkou“ bola v stredu snáď len Iveta Malachovská.


Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová

Kým Petra Bernasovská zdobila medovníky,jej manžel
Ľudovíť Jakubove alias Mravec čítal deťom rozprávku.


Súčasťou príjemného dňa boli aj vystúpenia profesionálnych divadelných súborov, špeciálne filmové predstavenia a čítanie rozprávok v detskom kútiku. „Je úžasné, že rozprávky majú aj v súčasnosti svoju silu a význam,“ zhodnotil úspešné podujatie jeden z organizátorov.

„Aj vďaka nim stále dokážu komunikovať rodičia s deťmi a malí poslucháči získavajú vzťah k príbehom. A vďaka Vareche sa im tie príbehy zasa môžu spájať aj s príjemným pocitom v brušku...“





Diskusia k článku

babav
Ake mile ,zaijimave a k tomu este aj uzitocne podujatie!!!






 



TOPlist