Rady a tipy

Tropické teploty: 12 potravín, ktoré vám pomôžu ľahšie prežiť horúce dni + tipy, čo si z nich pripraviť

Tropické teploty:
12 potravín, ktoré vám pomôžu ľahšie prežiť horúce dni + tipy, čo si z nich pripraviť

Keď teplota vonku prekračuje tridsiatku, hľadáme všemožné spôsoby, ako sa schladiť....
12 minút čítania

Poklad slovenských záhrad: Na tento kedysi celkom bežný strom sa časom akosi zabudlo. Dnes moruša hlási comeback

Poklad slovenských záhrad:
Na tento kedysi celkom bežný strom sa časom akosi zabudlo. Dnes moruša hlási comeback

Moruša má nielen zaujímavú históriu, ale jej plody i listy sú veľmi osožné. Ak niekde pri vás rastie, prezradíme vám, čo...
4 minúty čítania

Jednohubky: Chcete tapas alebo pinchos? Toto by ste mali vedieť na dovolenke v Španielsku

Jednohubky:
Chcete tapas alebo pinchos? Toto by ste mali vedieť na dovolenke v Španielsku

Na pohľad môžu tieto špeciality vyzerať podobne, rozdiel medzi nimi však predsa len je....
3 minúty čítania

Expres varenie: Ako na lososa? 13 rád uznávanej šéfkuchárky, aby bol výsledok naozaj chutný

Expres varenie:
Ako na lososa? 13 rád uznávanej šéfkuchárky, aby bol výsledok naozaj chutný

Ak nechcete stráviť v kuchyni veľa času, urobte lososa....
5 minút čítania

S tajomstvom vo vnútri: Piňata torta, sladké pokušenie s momentom prekvapenia. Môžete ju ušiť oslávencovi presne na mieru!

S tajomstvom vo vnútri:
Piňata torta, sladké pokušenie s momentom prekvapenia. Môžete ju ušiť oslávencovi presne na mieru!

Ak chcete byť originálni, stavte na najbližšiu oslavu na hravý dezert, ktorého najdôležitejšia časť sa objaví až po rozkrojení.
5 minút čítania

Jedlo ako liek: Toto sú najzdravšie potraviny na svete. A nemusíte pre ne ísť ďaleko

Jedlo ako liek:
Toto sú najzdravšie potraviny na svete. A nemusíte pre ne ísť ďaleko

Tie zdraviu najprospešnejšie suroviny máme v podstate za rohom a dokonca si ich môžeme vypestovať – a tú najzdravšiu aj v paneláku...
5 minút čítania

Zoznámte sa s Eton Mess: Pusinky, ovocie a šľahačka, chutný neporiadok v pohári, za ktorý vďačíme nehode

Zoznámte sa s Eton Mess:
Pusinky, ovocie a šľahačka, chutný neporiadok v pohári, za ktorý vďačíme nehode

Keď sa spojí krehkosť, sladkosť, krémovosť a sviežosť, vznikne dezert, ktorý na prvý pohľad vyzerá ako gastronomická katastrofa....
3 minúty čítania

Vie toho viac než vy: Lis na cesnak si poradí aj s inými surovinami a dokonca vytvaruje aj špagety!

Vie toho viac než vy:
Lis na cesnak si poradí aj s inými surovinami a dokonca vytvaruje aj špagety!

Nenápadnú kuchynskú pomôcku vytiahneme zo zásuvky len raz za čas. Lis na cesnak má však oveľa väčší potenciál.
7 minút čítania

Jednoduchý tip: Šľahané maslo, ľahký spôsob, ako aj obyčajné jedlo premeniť na luxusnú pochúťku

Jednoduchý tip:
Šľahané maslo, ľahký spôsob, ako aj obyčajné jedlo premeniť na luxusnú pochúťku

Maslo je stálica v každej kuchyni. Ale vedeli ste, že existuje jeho nadýchanejšia a ešte chutnejšia verzia?...
3 minúty čítania

Stručne a jasne: Ryžové, sklenené, udon, ramen či soba... Vyznáte sa v ázijských rezancoch?

Stručne a jasne:
Ryžové, sklenené, udon, ramen či soba... Vyznáte sa v ázijských rezancoch?

Ázijské bistrá a reštaurácie, ale aj obchody, ponúkajú viacero druhov cestovinových rezancov. Viete, aký je v nich rozdiel a ako sa...
7 minút čítania

Video:
Super nápad, ako využiť staré gumené rukavice. Tieto praktické tipy sa vám hodia do života

Ak už vaše gumené rukavice doslúžili, majú napríklad dierky, nemusíte ich ešte vyhadzovať do smetí. Vyrobte si z nich malé praktické pomôcky.
Dĺžka videa v minútach: 00:31

Video:
Čo so staršími praclíkmi? Premeňte gumené pečivo na chrumkavé čipsy

Staršie pečivo sa dá zužitkovať rôznym spôsobom. Tieto krehké kúsky sa budú skvelo hodiť k telke.
Dĺžka videa v minútach: 00:33

Video:
Viete, na čo ešte slúži háčik na konzerve? Tento trik oceníte, keď ste neminuli celý jej obsah

Vďaka háčiku na viečku vieme konzervu jednoducho otvoriť. Ale tento malý kovový kúsok má aj inú funkciu.
Dĺžka videa v minútach: 00:27

Video:
Že vaše domáce hranolky pečené v rúre nikdy nie sú chrumkavé? Tento malý trik všetko zmení!

Ak sa vyhýbate vyprážaniu, ale aj mrazeným polotovarom a radšej si robíte domáce hranolky z čerstvých zemiakov a pečiete ich v rúre, možno nie ste spokojní s výsledkom.
Dĺžka videa v minútach: 00:35

Video:
Domáci bylinkový olej

Čerstvé bylinky robia z každého jedla chuťovú bombu.
Dĺžka videa v minútach: 00:25

Video:
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku

Premeňte v šupke uvarené zemiaky na oveľa zaujímavejšie kúsky.
Dĺžka videa v minútach: 00:25

Video:
Premeňte varené vajíčka na chutné zajačiky

Na malých aj veľkých kúpačov a šibačov sa z veľkonočnej misy môžu pozerať tieto milené jedlé zvieratká.
Dĺžka videa v minútach: 00:35

Video:
Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom

Sladký prípitok, ktorý je hotový za 5 minút a nepotrebujete doň žiadne vajce.
Dĺžka videa v minútach: 00:19

Video:
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom

Je to celkom jednoduché a stačia k tomu len bežné suroviny zo špajze. Vaše deti budú nadšené!
Dĺžka videa v minútach: 00:44

Video:
Majonéza z oleja zo sušených paradajok

Ak ste z pohára vyjedli už všetky sušené paradajky a zostal vám len olej, v ktorom boli naložené, spracujte ho takto.
Dĺžka videa v minútach: 00:33