Rady a tipy

Vôňa a chuť: Bylinky nie sú len na čaj. Zbierka tipov, ako ich použiť v kuchyni kreatívnejšie

Vôňa a chuť:
Bylinky nie sú len na čaj. Zbierka tipov, ako ich použiť v kuchyni kreatívnejšie

Mätu, medovku, šalviu, levanduľu či tymian zvyčajne sušíme na čaj. Ale to nie je všetko, čo s nimi môžete podniknúť....
5 minút čítania

Zo stromu do hrnca: 11 nápadov ako spracovať hrušky. Objavte nové spôsoby, nemusí byť z nich len kompót

Zo stromu do hrnca:
11 nápadov ako spracovať hrušky. Objavte nové spôsoby, nemusí byť z nich len kompót

Zavárané hrušky? Samozrejme. Ale okrem nich vyskúšajte tento rok aj nejakú novinku....
9 minút čítania

Dá sa to zachrániť: Rozmrazené mäso za pár minút? Toto je trik pre zábudlivých

Dá sa to zachrániť:
Rozmrazené mäso za pár minút? Toto je trik pre zábudlivých

Aj vám sa občas stane, že večer zabudnete mäso vybrať z mrazničky a na druhý deň si lámete hlavu, čo s tým? Riešenia...
3 minúty čítania

Chutné recepty: Čo robia z cukety známe tváre? Inšpirujte sa Vačkovou, Horváthovou, Kalisovou či Pycom

Chutné recepty:
Čo robia z cukety známe tváre? Inšpirujte sa Vačkovou, Horváthovou, Kalisovou či Pycom

Hľadáte každú možnosť, ako zužitkovať všetku cuketu? Máme pre vás niekoľko výborných tipov od našich foodblogerov....
15 minút čítania

Prekvapivé kombinácie: Letné ovocie naslano? Skôr ako poviete nie, vyskúšajte. Toto sú naši favoriti

Prekvapivé kombinácie:
Letné ovocie naslano? Skôr ako poviete nie, vyskúšajte. Toto sú naši favoriti

Sladké a slané sa nemusia navzájom rušiť – naopak, často si dokonale rozumejú....
6 minút čítania

Video:
Super jednoduchý trik, ako šikovne umyť sitko

Umytie kuchynského sitka si často vyžaduje nekonečný prúd vody a kopec trpezlivosti. Skúste si zobrať na pomoc obyčajnú lyžicu...
Dĺžka videa v minútach: 00:31

Zdravšie z mrazničky: Myslíte si, že mrazené potraviny sú menej hodnotné? Omyl, pri niektorých je to presne naopak

Zdravšie z mrazničky:
Myslíte si, že mrazené potraviny sú menej hodnotné? Omyl, pri niektorých je to presne naopak

Existujú druhy ovocia, zeleniny či pečiva, ktoré sú po zmrazení ešte zdravšie....
3 minúty čítania

Sušený cmar: Nekazí sa a je stále poruke. Viete, ako s ním narábať?

Sušený cmar:
Nekazí sa a je stále poruke. Viete, ako s ním narábať?

Ak radi objavujete nové suroviny do kuchyne, sušený cmar vás zaujme....
5 minút čítania

Cestovinový šalát: Nenáročný na prípravu, ale predsa nie bez nástrah. Aj na ňom môžete všeličo pokaziť

Cestovinový šalát:
Nenáročný na prípravu, ale predsa nie bez nástrah. Aj na ňom môžete všeličo pokaziť

Ako na to, aby sa váš šalát nepodobal skôr na kašu, nebol bez chuti a aby ste po jeho konzumácii nepotrebovali náhradné oblečenie....
5 minút čítania

Zdravie na tanieri: Toto sú dôvody, prečo by ste v lete mali zaradiť patizón do jedálnička

Zdravie na tanieri:
Toto sú dôvody, prečo by ste v lete mali zaradiť patizón do jedálnička

Podobne ako tekvica je v kuchyni veľmi variabilný a dá sa pripraviť na rôzne spôsoby.
4 minúty čítania

Od šupky až po semienka: 8 nápadov, ako využiť cuketu do posledného kúska

Od šupky až po semienka:
8 nápadov, ako využiť cuketu do posledného kúska

Odkrojené konce, šupky, semienka... Pri spracovaní cukety zostáva v kuchyni veľa zvyškov. Namiesto toho, aby ste ich vyhadzovali, skúste...
3 minúty čítania

Video:
Papierové košíčky nie sú len na pečenie. Zachránia oblečenie aj váš nápoj. Neveríte?

Objavte nové možnosti, ako využiť cukrársku pomôcku, ktorú zvyčajne používame na šuhajdy či rôzne iné cukrovinky.
Dĺžka videa v minútach: 00:34

Video:
Ak chcete studený, ale nezriedený nápoj, použite namiesto kociek ľadu toto

Ak sa v lete radi osviežite vychladeným nápojom, ľad zabezpečí, že drink či limonáda vydržia dlhšie studené, ale zároveň ich aj zriedi.
Dĺžka videa v minútach: 00:20

Video:
Už ste o tom počuli? Túto účinnú zbraň proti otravnému hmyzu na balkóne má doma každý

Neodbytný či dokonca štípajúci lietajúci hmyz dokážu poriadne znepríjemniť posedenie na balkóne, terase či záhrade.
Dĺžka videa v minútach: 00:23

Video:
Jednoduchý trik, ako šikovne dávkovať lepkavé suroviny

Med, javorový sirup, kondenzované mlieko alebo arašidové maslo sa lepia na lyžicu či odmerku.
Dĺžka videa v minútach: 00:24

Video:
Čo so zvyškom paradajkového pretlaku v konzerve? Toto urobí správna gazdinka

Nie vždy do jedla potrebujeme celú konzervu pretlaku a tak je namieste otázka, ako naložiť so zvyškom.
Dĺžka videa v minútach: 00:33

Video:
Super nápad, ako využiť staré gumené rukavice. Tieto praktické tipy sa vám hodia do života

Ak už vaše gumené rukavice doslúžili, majú napríklad dierky, nemusíte ich ešte vyhadzovať do smetí. Vyrobte si z nich malé praktické pomôcky.
Dĺžka videa v minútach: 00:31

Video:
Čo so staršími praclíkmi? Premeňte gumené pečivo na chrumkavé čipsy

Staršie pečivo sa dá zužitkovať rôznym spôsobom. Tieto krehké kúsky sa budú skvelo hodiť k telke.
Dĺžka videa v minútach: 00:33

Video:
Viete, na čo ešte slúži háčik na konzerve? Tento trik oceníte, keď ste neminuli celý jej obsah

Vďaka háčiku na viečku vieme konzervu jednoducho otvoriť. Ale tento malý kovový kúsok má aj inú funkciu.
Dĺžka videa v minútach: 00:27

Video:
Že vaše domáce hranolky pečené v rúre nikdy nie sú chrumkavé? Tento malý trik všetko zmení!

Ak sa vyhýbate vyprážaniu, ale aj mrazeným polotovarom a radšej si robíte domáce hranolky z čerstvých zemiakov a pečiete ich v rúre, možno nie ste spokojní s výsledkom.
Dĺžka videa v minútach: 00:35