Odvážne spojenia:
Sladko-slané chute na hrane. Ochutnajte tieto trendy
Niektoré kombinácie znejú ako kuchynský experiment, ktorý sa nepodaril a predsa sa stali ikonami modernej gastronómie....
4 minúty čítania
Záhradka v črepníku:
3 jednoduché tipy, ako sa starať o bylinky z obchodu, aby vydržali dlhšie
Ste odkázaní na bylinky v kvetináči zo supermarketu? Poradíme vám, ako ich udržať v dobrej kondícii.
4 minúty čítania
Video:
Nemáte poruke košík na nakrájaný chlieb? Poskladajte si ho z utierky!
Ak chcete krajce chleba pekne naservírovať, ale žiadny súci košík naň nemáte, skúste to takto.
Dĺžka videa v minútach: 00:53
Pečie celé Slovensko:
Dnes sa budú ťahať štrúdle, tvarovať kaiserky a zdobiť linecké torty. A toto sú naše vychytávky
Vo štvrtej epizóde sladkej šou do stanu dorazia rakúske chute....
9 minút čítania
Pohladia dušu:
5 korenín, ktoré v jesennej kuchyni nesmú chýbať
Je tu čas jablkových koláčov, vareného vína, ale aj sýtych omáčok či tekvicových polievok....
7 minút čítania
Pokrok nezastavíš:
Od strukovín a zeleniny k výrobkom z 3D tlačiarne. Aké budú cestoviny budúcnosti?
Ak existuje jedlo, ktoré spája kontinenty, generácie a chute, sú to určite cestoviny....
6 minút čítania
Zaujímavý tip:
Skúšali ste už nakladané avokádo? Toto sú dôvody, pre ktoré by ste to mali urobiť
Tento nálev dokáže s avokádom malé zázraky. A pripravíte ho úplne jednoducho.
4 minúty čítania
Dobré rady:
Ako premeniť kus mäsa na šťavnatú kotletu
Aby vám na tanieri neskončilo mäso suché ako podošva, zíde sa poznať pár kuchárskych trikov.
3 minúty čítania
Bez stresu a úrazu:
Trik ako ošúpať tekvicu rýchlo a bezpečne
Šúpanie hokkaido alebo maslovej tekvice môže byť celkom náročné. Vďaka tomuto návodu ich však očistíte naozaj jednoducho.
2 minúty čítania
Rozlúsknite záhadu:
Biely verzus oranžový čedar. Líši sa len ich farba, alebo aj chuť a kvalita?
Už ste niekedy stáli pred regálom plným syrov a nevedeli sa rozhodnúť, ktorému čedaru dáte prednosť?...
4 minúty čítania
Video:
Parmezán pre vegánov? Áno, takto jednoducho si ho urobíte
Vyskúšajte posýpku podobnú strúhanému parmezánu, ktorou si môžu cestoviny, šalát, polievku či nátierku dochutiť aj vegáni.
Dĺžka videa v minútach: 00:20
Pečie celé Slovensko:
Vafle, churros a rozprávkové torty. Aké nástrahy pri nich čakajú súťažiacich?
Namiesto chrumkavých vaflí gumené, neforemné či polosurové churros a modelované postavičky, ktoré majú od originálu ďaleko......
7 minút čítania
Video:
Ako spraviť úhľadné, rovnako veľké fašírky či burgery? Túto pomôcku máte určite doma
Aby sa vytvarované kúsky z mletého mäsa rovnomerne a naraz upiekli alebo ugrilovali, treba, aby mali rovnakú veľkosť aj hrúbku. A to sa tvarovaním rukami často nepodarí.
Dĺžka videa v minútach: 00:26
Video:
Zvýšila vám uvarená ryža? Premeňte ju na chrumkavú posýpku do šalátu
Pol hrnca ryže od obeda či ešte od víkendu a vy neviete čo s ňou?
Dĺžka videa v minútach: 00:36
Video:
Chcete podávať šalát či tresku naozaj štýlovo? Spravte kornútiky z tortilových placiek
Pšeničné tortily sú skvelé na plnenie rôznymi surovinami, ale dajú sa využiť aj menej tradične.
Dĺžka videa v minútach: 00:31
Video:
Super jednoduchý trik, ako šikovne umyť sitko
Umytie kuchynského sitka si často vyžaduje nekonečný prúd vody a kopec trpezlivosti. Skúste si zobrať na pomoc obyčajnú lyžicu...
Dĺžka videa v minútach: 00:31
Video:
Papierové košíčky nie sú len na pečenie. Zachránia oblečenie aj váš nápoj. Neveríte?
Objavte nové možnosti, ako využiť cukrársku pomôcku, ktorú zvyčajne používame na šuhajdy či rôzne iné cukrovinky.
Dĺžka videa v minútach: 00:34
Video:
Ak chcete studený, ale nezriedený nápoj, použite namiesto kociek ľadu toto
Ak sa v lete radi osviežite vychladeným nápojom, ľad zabezpečí, že drink či limonáda vydržia dlhšie studené, ale zároveň ich aj zriedi.
Dĺžka videa v minútach: 00:20
Video:
Už ste o tom počuli? Túto účinnú zbraň proti otravnému hmyzu na balkóne má doma každý
Neodbytný či dokonca štípajúci lietajúci hmyz dokážu poriadne znepríjemniť posedenie na balkóne, terase či záhrade.
Dĺžka videa v minútach: 00:23
Video:
Jednoduchý trik, ako šikovne dávkovať lepkavé suroviny
Med, javorový sirup, kondenzované mlieko alebo arašidové maslo sa lepia na lyžicu či odmerku.
Dĺžka videa v minútach: 00:24


00:53






00:20
00:26
00:36
00:31
00:31
00:34
00:20
00:23
00:24


