Tropické teploty:
12 potravín, ktoré vám pomôžu ľahšie prežiť horúce dni + tipy, čo si z nich pripraviť
Keď teplota vonku prekračuje tridsiatku, hľadáme všemožné spôsoby, ako sa schladiť....
12 minút čítania
Poklad slovenských záhrad:
Na tento kedysi celkom bežný strom sa časom akosi zabudlo. Dnes moruša hlási comeback
Moruša má nielen zaujímavú históriu, ale jej plody i listy sú veľmi osožné. Ak niekde pri vás rastie, prezradíme vám, čo...
4 minúty čítania
Jednohubky:
Chcete tapas alebo pinchos? Toto by ste mali vedieť na dovolenke v Španielsku
Na pohľad môžu tieto špeciality vyzerať podobne, rozdiel medzi nimi však predsa len je....
3 minúty čítania
Expres varenie:
Ako na lososa? 13 rád uznávanej šéfkuchárky, aby bol výsledok naozaj chutný
Ak nechcete stráviť v kuchyni veľa času, urobte lososa....
5 minút čítania
S tajomstvom vo vnútri:
Piňata torta, sladké pokušenie s momentom prekvapenia. Môžete ju ušiť oslávencovi presne na mieru!
Ak chcete byť originálni, stavte na najbližšiu oslavu na hravý dezert, ktorého najdôležitejšia časť sa objaví až po rozkrojení.
5 minút čítania
Jedlo ako liek:
Toto sú najzdravšie potraviny na svete. A nemusíte pre ne ísť ďaleko
Tie zdraviu najprospešnejšie suroviny máme v podstate za rohom a dokonca si ich môžeme vypestovať – a tú najzdravšiu aj v paneláku...
5 minút čítania
Zoznámte sa s Eton Mess:
Pusinky, ovocie a šľahačka, chutný neporiadok v pohári, za ktorý vďačíme nehode
Keď sa spojí krehkosť, sladkosť, krémovosť a sviežosť, vznikne dezert, ktorý na prvý pohľad vyzerá ako gastronomická katastrofa....
3 minúty čítania
Vie toho viac než vy:
Lis na cesnak si poradí aj s inými surovinami a dokonca vytvaruje aj špagety!
Nenápadnú kuchynskú pomôcku vytiahneme zo zásuvky len raz za čas. Lis na cesnak má však oveľa väčší potenciál.
7 minút čítania
Jednoduchý tip:
Šľahané maslo, ľahký spôsob, ako aj obyčajné jedlo premeniť na luxusnú pochúťku
Maslo je stálica v každej kuchyni. Ale vedeli ste, že existuje jeho nadýchanejšia a ešte chutnejšia verzia?...
3 minúty čítania
Stručne a jasne:
Ryžové, sklenené, udon, ramen či soba... Vyznáte sa v ázijských rezancoch?
Ázijské bistrá a reštaurácie, ale aj obchody, ponúkajú viacero druhov cestovinových rezancov. Viete, aký je v nich rozdiel a ako sa...
7 minút čítania
Video:
Super nápad, ako využiť staré gumené rukavice. Tieto praktické tipy sa vám hodia do života
Ak už vaše gumené rukavice doslúžili, majú napríklad dierky, nemusíte ich ešte vyhadzovať do smetí. Vyrobte si z nich malé praktické pomôcky.
Dĺžka videa v minútach: 00:31
Video:
Čo so staršími praclíkmi? Premeňte gumené pečivo na chrumkavé čipsy
Staršie pečivo sa dá zužitkovať rôznym spôsobom. Tieto krehké kúsky sa budú skvelo hodiť k telke.
Dĺžka videa v minútach: 00:33
Video:
Viete, na čo ešte slúži háčik na konzerve? Tento trik oceníte, keď ste neminuli celý jej obsah
Vďaka háčiku na viečku vieme konzervu jednoducho otvoriť. Ale tento malý kovový kúsok má aj inú funkciu.
Dĺžka videa v minútach: 00:27
Video:
Že vaše domáce hranolky pečené v rúre nikdy nie sú chrumkavé? Tento malý trik všetko zmení!
Ak sa vyhýbate vyprážaniu, ale aj mrazeným polotovarom a radšej si robíte domáce hranolky z čerstvých zemiakov a pečiete ich v rúre, možno nie ste spokojní s výsledkom.
Dĺžka videa v minútach: 00:35
Video:
Domáci bylinkový olej
Čerstvé bylinky robia z každého jedla chuťovú bombu.
Dĺžka videa v minútach: 00:25
Video:
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku
Premeňte v šupke uvarené zemiaky na oveľa zaujímavejšie kúsky.
Dĺžka videa v minútach: 00:25
Video:
Premeňte varené vajíčka na chutné zajačiky
Na malých aj veľkých kúpačov a šibačov sa z veľkonočnej misy môžu pozerať tieto milené jedlé zvieratká.
Dĺžka videa v minútach: 00:35
Video:
Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom
Sladký prípitok, ktorý je hotový za 5 minút a nepotrebujete doň žiadne vajce.
Dĺžka videa v minútach: 00:19
Video:
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom
Je to celkom jednoduché a stačia k tomu len bežné suroviny zo špajze. Vaše deti budú nadšené!
Dĺžka videa v minútach: 00:44
Video:
Majonéza z oleja zo sušených paradajok
Ak ste z pohára vyjedli už všetky sušené paradajky a zostal vám len olej, v ktorom boli naložené, spracujte ho takto.
Dĺžka videa v minútach: 00:33