Rady a tipy

Naslano aj nasladko: Zabudnutá pohánka sa vracia! Dajte jej šancu, pripravíte z nej palacinky, pirohy, fašírky aj koláč

Naslano aj nasladko:
Zabudnutá pohánka sa vracia! Dajte jej šancu, pripravíte z nej palacinky, pirohy, fašírky aj koláč

Prirodzene bezlepková, výživná a všestranná pohánka si zaslúži miesto aj vo vašej špajze.
7 minút čítania

Kvalita a bezpečnosť na prvom mieste: Máte otvorený kečup, horčicu či majonézu? Pozor na to, ako dlho a kde ich skladujete

Kvalita a bezpečnosť na prvom mieste:
Máte otvorený kečup, horčicu či majonézu? Pozor na to, ako dlho a kde ich skladujete

Dodávajú chuť, vyváženosť a dotvárajú dokonalý zážitok z jedla. Niekedy ho však môžu aj pokaziť.
4 minúty čítania

Video:
Ako zabaliť toastový chlieb, aby čo najdlhšie vydržal

Ak máte doma otvorené balenie toastového chleba a nechcete, aby vyschol, skúste ho takto jednoducho zabaliť.
Dĺžka videa v minútach: 00:30

Všetci si budú pochvaľovať: Nenechajte zvyšky zemiakovej kaše napospas skaze. Takto jej dáte úplne novú podobu aj chuť

Všetci si budú pochvaľovať:
Nenechajte zvyšky zemiakovej kaše napospas skaze. Takto jej dáte úplne novú podobu aj chuť

Po mäse nezostalo ani stopy a tak je osamotená zemiaková príloha už akosi odsúdená na ocot. Ale aj s ňou sa dá ešte všeličo...
5 minút čítania

Aj to sa stáva: Prevarené cestoviny? Ako ich rýchlo zachrániť a čo s nimi robiť, ak už ani to nepomôže

Aj to sa stáva:
Prevarené cestoviny? Ako ich rýchlo zachrániť a čo s nimi robiť, ak už ani to nepomôže

Správne cestoviny majú byť uvarené al dente. Bodka. Lenže nie vždy to vyjde...
4 minúty čítania

Sladké tajomstvo: Pravda o bielej čokoláde. Niektorí ju milujú, iní tvrdia, že to ani nie je čokoláda

Sladké tajomstvo:
Pravda o bielej čokoláde. Niektorí ju milujú, iní tvrdia, že to ani nie je čokoláda

Jemná, sladká a neodolateľne krémová. Čím sa biela čokoláda líši od tej tmavej a na čom s ňou môžete v kuchyni pohorieť?
4 minúty čítania

Neznáme perličky: Máte radi bubble tea? Pozor, tapiokové guľôčky v ňom nie sú vhodné pre každého

Neznáme perličky:
Máte radi bubble tea? Pozor, tapiokové guľôčky v ňom nie sú vhodné pre každého

Čoraz populárnejšia tapioka je spestrením jedálnička najmä ľudí s intoleranciami....
4 minúty čítania

Šikovný tip: Nebaví vás počítanie kalórií? Názorný návod, ako si vyskladať zdravý tanier podľa svojej ruky

Šikovný tip:
Nebaví vás počítanie kalórií? Názorný návod, ako si vyskladať zdravý tanier podľa svojej ruky

Práca s kalorickými tabuľkami nie je nič pre vás, ale to, čo máte na tanieri, vám nie je ľahostajné?...
2 minúty čítania

Oslie mlieko: Poklad z prírody alebo módny výstrelok?

Oslie mlieko:
Poklad z prírody alebo módny výstrelok?

Oslie mlieko si získava čoraz väčšiu pozornosť ako jedno z najvzácnejších a najvýživnejších druhov mlieka na svete....
4 minúty čítania

Video:
Trik, ako jednoducho odstrániť etikety z dóz a fliaš

Zbaviť nové nádoby rôznych nálepiek je niekedy pekne o nervy. Ukážeme vám jeden spôsob, ako si s nimi ľahko poradiť.
Dĺžka videa v minútach: 00:24

Tip na nedeľný dezert: Máte radi nevšedné kombinácie? Vyskúšajte kávové želé, povzbudenie a sladkú maškrtu v jednom

Tip na nedeľný dezert:
Máte radi nevšedné kombinácie? Vyskúšajte kávové želé, povzbudenie a sladkú maškrtu v jednom

Káva a nejaká sladkosť, to patrí k príjemnému víkendovému popoludniu. A tento dezert ich spája do jedinečnej pochúťky.
3 minúty čítania

Taliansky syr: Burrata, drahšia sestra mozzarelly. Ako ju v kuchyni nezabiť?

Taliansky syr:
Burrata, drahšia sestra mozzarelly. Ako ju v kuchyni nezabiť?

Je synonymom luxusu na tanieri, ale aby to bolo naozaj tak, treba vedieť, ako s touto syrovou lahôdkou správne zaobchádzať.
5 minút čítania

Video:
Domáca citrusová soľ, voňavé dochucovadlo bez éčok

Citrusová soľ príjemne dochutí rôzne jedlá, využijete ju na ryby, hydinu, do nátierok, šalátov či majonézy.
Dĺžka videa v minútach: 00:47

Video:
Ako najlepšie vyčistiť vafľovač

Po pečení vaflí zostávajú pripečené zvyšky cesta aj v tých najmenších priehlbinkách vafľovača. Ako dostať vášho kuchynského pomocníka späť do formy?
Dĺžka videa v minútach: 00:45

Video:
Potrebujete vyčistiť zanesenú termosku? Tieto obyčajné kuchynské suroviny vám pomôžu

Na vnútorných stenách termosky sa časom usadia nánosy z čaju, kávy či iných teplých nápojov. Ako sa ich jednoducho zbaviť?
Dĺžka videa v minútach: 00:38

Video:
Ako uzavrieť otvorené vrecko s čipsami? Takto zostanú chrumkavé!

Ak balíček s nezjedenými lupienkami dobre nezabalíte, krehkosť, ktorú máme na nich najradšej bude razom minulosťou.
Dĺžka videa v minútach: 00:36

Video:
Že vyšľahaná šľahačka do mrazničky? Aj keď to znie neuveriteľne, funguje to!

Zvýšila vám šľahačka a je vám ľúto ju vyhodiť? Predstavte si, že aj tá sa dá zamraziť. Ukážeme vám ako.
Dĺžka videa v minútach: 00:34

Video:
Poznáte tento menej namáhavý spôsob, ako používať strúhadlo?

Ste zvyknutí klasické štorstranné strúhadlo používať tak, že ho postavíte do misy alebo taniera, do ktorých nastrúhaná zelenina či ovocie padá? Dá sa to aj inak, lepšie...
Dĺžka videa v minútach: 00:28

Video:
To ste ešte nejedli! Upečte si skvelý slaný snack z kyslých uhoriek

Ak ste všetky kyslé uhorky neminuli do zemiakového šalátu, urobte si z nich túto netradičnú chuťovku.
Dĺžka videa v minútach: 00:32

Video:
Chuťovka takmer bez práce, zato s veľkým efektom. Na Silvestra úspech zaručený!

Hľadáte tip na niečo výnimočné a predsa nenáročné na prípravu? Stavte na overené spojenie syra s orieškami a ovocím avšak v nápaditej podobe.
Dĺžka videa v minútach: 00:47