Foto: Pravda - Ivan Majerský
Vylučujem rybu i králika. Rýb som po vianočných sviatkoch prejedený, nuž a králika si asi ťažko niekde zadovážim. Zostalo len kuriatko. To môžem. Aj tri razy do týždňa.
Najjednoduchšie to bude s najlepším kuracím mäskom. Tým sú kuracie prsia. Nie mrazené, ale chladené a čerstvé. Stačí mi jeden kúsok a malé balenie cestovín.
Tie mám už vybraté. Ani naše, ani talianske. V poslednom čase som posadnutý nemeckou cestovinou „spätzle“. Sú z tvrdej pšenice a sú to hrubostenné, ani nie slížiky, ani nie rezance. Niečo medzi tým. Varia sa v slanej vode 6 – 7 minút a ideálne sa kĺžu dole jazykom.
Cestoviny už máme a teraz si pripravme prsia. Nakrájajme ich na drobné kocky, osoľme, poprášme sladkou paprikou, pokvapkajme modenským octom, bielym vínom a zalejme olejom. Cez noc ulož-me prsia v chladničke. Na druhý deň ich podusme na cibuľke, cesnaku a paradajkách. Žltých i červených. Na záver pridajme zopár čier-nych olív a štipku škorice.
Uvarené špecle na tanieri zalejme pripravenou dobrotou a posypme parmezánom. Výber vína nechám na vás. V mojej čaši bude naša „feťáska“. Ročník 2012 a nebude bez „ocáska“...
a ku sviatku narodenín vám želám -pán Malík- zdravie..šťastie...spokojný úsmev na tvári-nech sa vám rok vydarí...
ú výborné:)
Prosím, pošlite mi svoju mailovú adresu, dcéra Vás chce pozvať sem do Luxembourgu prednášať do EU komisie. (Podrobnosti mailom).