Kuracia pochúťka vo woku od používateľa Ketty3811
Aromatická bravčová špecialita vo woku od používateľa Klaura
Veľmi rýchla zelenina s tofu od používateľa tornadolue
Výhercom srdečne blahoželáme, budeme ich kontaktovať na emailové adresy zadané pri registrácii na Vareche.
Pôvodný text článku:
Stačí do štvrtka 17. februára 2011 pridať vlastný fotorecept jedla pripraveného vo woku na stránku Varecha.sk. Z pridaných receptov vyberieme tri, ktorých autori vyhrajú panvicu GreenPan NAIROBI Wok.
Nezabudnite preto keď budete niečo kuchtiť, mať nachystaný fotoaparát alebo mobil s foťákom a celý postup prípravy vo woku dôkladne zdokumentovať. Čím viac receptov pridáte, tým väčšia bude vaša šanca na výhru.
Pri vkladaní receptu napíšte k jeho názvu do zátvorky „fotorecept“. Každý takto označený recept pripravený vo woku bude zaradený do tejto súťaže. Dôležitým kritériom pri rozhodovaní o výhercoch bude aj správne pridaný recept, čo znamená že budú správne vyplnené všetky kolónky v postupe pri ukladaní receptu a takisto pridelené zodpovedajúce tagy (napr. že ide o bezmäsité, jarné jedlo, z francúzskej kuchyne atď.).
GreenPan NAIROBI Wok
GreenPan je prvý „zelený“ riad, ktorému nejde len o vaše zdravie, ale aj o zdravie našej planéty. Nepriľnavý keramický povrch THERMOLONTM neobsahuje PTFE, a preto pri zahriatí nad 260°C neuvoľňuje toxické výpary. Je vyrábaný bez použitia toxického PFOA, ktoré škodí životnému prostrediu THERMOLON je rezistentný voči teplotám až do 450°C preto je veľmi odolný a má dlhú životnosť. Dokonalá tepelná vodivosť a vysoká odolnosť znamenajú skvelú použiteľnosť pri smažení, dusení a dokonca i flambovaní! V porovnaní s inými výrobkami je pri výrobe GreenPan do atmosféry uvoľnené o 60% menej CO2.
Vaša obľúbená panvica s nepriľnavým povrchom môže byť nebezpečná. Pri zahriatí nad 260°C sa totiž povrch panvíc na báze PTFE začína rozkladať a pri vyšších teplotách vzniká plynné fluoropolymérum, ktoré je zdraviu škodlivé!!!
Panvice GreenPan s nepriľnavým keramickým povrchom Thermolon® Endurance sa od všetkých nepriľnavých panvíc líšia tým, že neobsahujú žiadne PTFE ani PFOA, pri prehriatí neprodukujú toxické výpary a ich zdravotná nezávadnosť je certifikovaná poprednými svetovými autoritami (FDA, TÜV, SGS).
Bližšie informácie nájdete na www.vasekuchyne.sk . Zoznam všetkých súťaží Pravidlá súťaže
Suroviny: cukor kryštálový, múka polohrubá, vajcia, kakao, palmarín, krémový prášok, sušené mlieko, čokoláda, tuk voda, džem, podzemnica- vlašské orechy, rumová príchuť.
Postup:Biely korpus: cukor kryštálový 0,40g, múka polohrubá 0,50g, vajcia 0,65g, voda 0,05g: Cukor a vajcia šľaháme až do peny, potom pridáme múku a prilejeme si vodu spravíme si dva korpusy a dáme piecť pri 180-220 C.
Postup:Hnedý korpus: cukor kryštálový 0,45g, múka polohrubá 0,43g, vajcia 0,7g, kakao 0,04g, voda 0,07g:Cukor a vajcia šľaháme až do peny potom pridáme múku s kakaom a nakoniec vodu spravíme si taktiež dva korpusy a pečieme ich pri 180-220 C .
Krém: cukor kryštálový 0,35g, kakao 0,10g, palmarín 0,75g, krémový prášok 0,08g, sušené mlieko 0,05g, voda 0,60g, rumová príchuť 0,04g.
Postup:rozdelíme si vodu na dve časti , jednu časť dáme variť , do druhej si vlejeme krémový prášok a sušené mlieko rozmiešame si to habarkou a kedˇnám bude voda vrieť vlejeme to tam a miešame to kým nám to nezhustne potom to necháme vychladnúť a potom tam postupne pridávame cukor, palmarín a vyšľaháme a nakoniec trochu rumovej príchute . A natierame 2 korpusy krémom a medzi to dáme nejaký džem. A nakoniec si dáme dalšie dva korpusy a natrieme ich ked to bude ponatierané dáme si navrch čokoládu. DOBRÚ CHUŤ.... S pozdravom Michaela :-)