Foto: ketty3811
Rýchle a chutné jedlo.
porcie
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Kuracie prsia nakrájeme na rezančeky(osolíme,okoreníme a pokvapkáme olejom),šampiňóny na plátky a papriku tiež na rezančeky.
-
3
Vo woku si rozpálime olej a mäso zprudka orestujeme.
-
4
Keď sa mäso zatiahne a zbeleje,pridáme nakrájane šampiňóny.
-
5
A po chvíľke papriku.
-
6
Medzi tým si urobíme zápražku z oleja a múky.Zalejeme vývarom.Vložíme cibuľu do ktorej sme napichali klinčeky a bobkový list.Povaríme asi 5 minút.
-
7
Potom to vlejeme do orestovaného mäska.
-
8
Premiešame,prikryjeme a podusíme asi 10 minút.Kuracie mäsko je rýchlo hotové.
-
9
K mäkkému prilejeme asi 100 ml smotany(alebo podľa potreby).
-
10
A asi jednu pol.lyžicu griotky.
-
11
Necháme prevrieť a odstavíme.Podávame so zemiakovými plackami.
-
12
Zemiakové placky pripravíme obvyklým spôsobom.Zmiešame nastrúhane zemiaky s ostatnými surovinami a zmes opečieme z obidvoch strán.:-)
Dakujem za recept!