Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
Kalendár krstila obľúbená herečka Kamila Magálová.
Spomínaný nový kalendár s receptami sa však od všetkých podobných odlišuje. Okrem receptov sú v ňom totiž aj známi muži Slovenska – herci, speváci, spisovatelia, režiséri, či moderátori.
V kalendári tak môžete nájsť napríklad Vyprážané gule speváka Paľa Hammela, Žúrové rezne moderátora Igora Adamca, Provensálsku rybu od Karla Gotta, či Bačove halušky od Roba Grigorova.
Kalendár plný dobrôt nedávno uviedla do života herečka a kulinárka Kamila Magálová, známa tiež z relácie o varení Tajomstvo mojej kuchyne. Ak niekomu vŕta v hlave, čím kalendár pokrstila, nuž nebolo to nič iné, ako kuchársky zázrak šafran. Vraj preto, lebo je ho tiež málo a dúfa, že pôjde na dračku.
Na krste sme vyspovedali obľúbený „hlas z éteru“, moderátora Rádia Slovensko Romana Bomboša. Zaujímalo nás, či vie sám variť, keď sa ocitol v tomto kalendári plnom receptov na chutné jedlá. Ako priznal, trochu variť vie, dokonca by sa aj pokúsil pripraviť fazuľovú polievku, na ktorú recept je práve pri jeho fotke v kalendári.
„V rozhlase vysielam ráno, a vtedy môj žalúdok ešte nefunguje tak, aby som do neho mohol niečo dostať,“ vyspovedal sa nám Roman Bomboš. „Po vysielaní potom prichádza hlad a vtedy je čas na „desiatovú“ polievku. A fazuľová polievka v tomto prípade patrí k absolútnym elixírom, ktorý človeka nabudí, mám potom energiu na to, aby som mohol fungovať ďalej.“
A na otázku, či ho niekedy nejaké jedlo prekvapilo, odpovedal: „Myslel som si, že na Slovensku som už jedol všetko, pred troma rokmi som však po prvý krát ochutnal žraloka. Bol to súboj, najmä po zhliadnutí filmu Čeľuste, kde dravý žralok žerie ľudí. A teraz som to žralokom mohol vrátiť a zjesť ho sám. Bolo to niečo nové a chutil naozaj fantasticky, bolo to skrátka výnimočné,“ odporučil moderátor.
Ozaj Sandry, kde ho dostať kúpiť?