Trendy:
Pokrstili kalendár plný receptov!

Sandra Támerová, 1. októbra 2010     3 minúty čítania

Koľko je týždňov v roku, toľko receptov je možné nájsť v novom kalendári na rok 2011. Jeho názov „Pri sporáku stál“ snáď ani nemohol byť príznačnejší...


Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová

Kalendár krstila obľúbená herečka Kamila Magálová.


Kalendáre s receptami sú už akýmsi klišé. Sama mám jeden na pracovnom stole, kúpila som si taký, kde sú recepty na sladké koláčiky a maškrty. Denne po ňom poškuľujem a predstavujem si, ako tie dobroty doma pripravujem.

Spomínaný nový kalendár s receptami sa však od všetkých podobných odlišuje. Okrem receptov sú v ňom totiž aj známi muži Slovenska – herci, speváci, spisovatelia, režiséri, či moderátori.

V kalendári tak môžete nájsť napríklad Vyprážané gule speváka Paľa Hammela, Žúrové rezne moderátora Igora Adamca, Provensálsku rybu od Karla Gotta, či Bačove halušky od Roba Grigorova.

Kalendár plný dobrôt nedávno uviedla do života herečka a kulinárka Kamila Magálová, známa tiež z relácie o varení Tajomstvo mojej kuchyne. Ak niekomu vŕta v hlave, čím kalendár pokrstila, nuž nebolo to nič iné, ako kuchársky zázrak šafran. Vraj preto, lebo je ho tiež málo a dúfa, že pôjde na dračku.

Na krste sme vyspovedali obľúbený „hlas z éteru“, moderátora Rádia Slovensko Romana Bomboša. Zaujímalo nás, či vie sám variť, keď sa ocitol v tomto kalendári plnom receptov na chutné jedlá. Ako priznal, trochu variť vie, dokonca by sa aj pokúsil pripraviť fazuľovú polievku, na ktorú recept je práve pri jeho fotke v kalendári.

„V rozhlase vysielam ráno, a vtedy môj žalúdok ešte nefunguje tak, aby som do neho mohol niečo dostať,“ vyspovedal sa nám Roman Bomboš. „Po vysielaní potom prichádza hlad a vtedy je čas na „desiatovú“ polievku. A fazuľová polievka v tomto prípade patrí k absolútnym elixírom, ktorý človeka nabudí, mám potom energiu na to, aby som mohol fungovať ďalej.“

A na otázku, či ho niekedy nejaké jedlo prekvapilo, odpovedal: „Myslel som si, že na Slovensku som už jedol všetko, pred troma rokmi som však po prvý krát ochutnal žraloka. Bol to súboj, najmä po zhliadnutí filmu Čeľuste, kde dravý žralok žerie ľudí. A teraz som to žralokom mohol vrátiť a zjesť ho sám. Bolo to niečo nové a chutil naozaj fantasticky, bolo to skrátka výnimočné,“ odporučil moderátor.




Diskusia k článku

evas13
Teším sa na tento kalendár, mám ich už zopár a hlavne dúfam, že ho dostanem kúpiť.
Ozaj Sandry, kde ho dostať kúpiť?
sjuz
ja by som chcela náš "varechácky" kalendár...:)
torticka
Aj ja by som chcela náš varechácky kalendár. Nedal by sa poslať na adresu domov? Adresu by som dala. Ja len, aby som ho dostala, lebo bude oň veľký záujem.
kucharronald
Aj ja by som tak chcel :) Určite už na Vianoce bude vypredané, tak musíme rýchlo postupovať :) Tie najlepšie sa vypredajú, a ostanú tie lepšie :)
2angel1
aj ja by som rada mala kalendar ked je este dostupny :)
vieraa
O "Varechársky kalendár" mám taktiež záujem už aj preto, že určite budú v nom aj moje recepty.Kde sa budú dat kúpit alebo zohnat?
redakcia
Nejde o kalendár Varechy, v článku je reč o kalendári "Pri sporáku stál", treba poriadne čítať :-)
matased
Počula som už o ňom, a moja zvedavosť narastá....
sjuz
veď vravím - kedy bude aj "náš" kalendár:), Sandra:)?
jerica
@redakcia teším sa na piatok keď vychádzdza v denníku pravda príloha VARECHA, len neviem či zle vidím , ale recepty našich varecháčok tam neviem nájsť , neviem ako to funguje s prílohami , určite by sa to uživilo s receptami z VARECHY , keď mi niekto povie že tam našiel svoj recept , poteším sa . Po návrate z Bojníc som nenašla jeden časopis s receptami , manžel odniesol vnukom do zberu , to isté aj s kalendármi , vždy vystihne keď som dlhšie mimo domu , aby nenápadne vyhodil veci ktoré podľa neho nepotrebujem , keď som doma a niečo ide vyhodiť , schopná som ísť do smetiaka to pozrieť čo tam vyhodil , stalo sa že úplne nové gumáky do záhrady vyhodil , samozrejme som ich vzala . Na videu kde sa prihovára "Bombinko" zdá sa že schudol,určite sa dal na zeleninku ,žralok ho len čaká . Pozdravujem ; J&J
tinca
@redakcia veru ten kalendár Varechy by bol bezkonkurenčný a išiel by na dračku, veď len koľko nás je varecháčov a by ho chceli. Čo tak niečo vymyslieť na rok 2012 ?






 



TOPlist