Foto: Shutterstock
Na zmeny v stravovaní treba ísť postupne, radia odborníci, ktorí radikálne zmeny veľmi neodporúčajú. Okrem iného aj preto, lebo ak si naraz zo dňa na deň zakážete všetko, čo máte radi, je oveľa pravdepodobnejšie, že vaše nadšenie zo zdravého stravovania rýchlo vyprchá. Preto aj nové zdravšie suroviny treba zaraďovať do jedálneho lístka postupne, aby ste mali dostatok času naučiť sa ich pripravovať chutne a zvyknúť si na ne.
Vybrali sme pre vás 7 tipov, čím zdravším nahradiť bežné suroviny podľa odporúčaní odborníkov na výživu. Tie najčastejšie sa týkajú nahradenia bieleho cukru, bielej múky, bravčového a hovädzieho mäsa, pre svoju líniu a zdravie však môžete urobiť aj omnoho viac. Hlavná zásada znie - jedlo musí chutiť dobre, preto sa pohrajte a dotvorte ho vždy vhodnými koreninami, bylinkami a prísadami, ako sú kvalitné oleje a zálievky.
Diskusia k článku