Foto: Shutterstock.com
Rodinná pekáreň
Samozrejme, že nie vždy je čas na pečenie chleba a pečiva doma. Našťastie máme blízko maličkú pekáreň, kde pečú všetko sami, už dve generácie, a majú rôzne druhy chlebov, bagiet, žemlí... skoro všetko dokonca aj v kváskovej verzii. Ak som niekedy donútená kúpiť chlieb vo veľkom obchodnom reťazci, pozerám na výrobcu, zloženie, cenu a kvalitu.Mária, Dubnica nad Váhom
Éčka v chlebe nechcem
Pokiaľ nakupujeme chlieb v supermarketoch, tak výlučne balený. Snažíme sa však nakupovať najmä v pekárničkách. Tam kupujeme zase výlučne nebalený. Vyhýbame sa chlebom, ktoré sú našpikované éčkami a kadejakými zlepšujúcimi látkami.Martin, Sliepkovce
Neradi skúšajú niečo nové
Ak kupujem sebe, určite si všímam zloženie. Ak rodine, tak nie. Majú svoje obľúbené výrobky a málokedy skúsia niečo nové. Niektoré sú balené, iné čerstvé. Ale voňavému pečivu práve vytiahnutému z pece neodolá snáď nikto.Jana, Považská Bystrica
Nechcem tie "z našej pece"
Badám na sebe, že keď zjem pečivo z obchodu (hlavne to dopekané), bolí ma brucho, som nafúknutá. Tak aj popri práci sa snažím upiecť chlebík. Ak si už nejaký kúpim, snažím sa vyhýbať tým "z našej pece". Radšej z lokálnej pekárne.Júlia, Skýcov
Dôležité je zloženie výrobku
Chlieb a pečivo si vyberám podľa zloženia výrobku, ak je zabalený. Uprednostňujem čerstvé pečivo, kváskové, pravdaže pozerám v prvom rade na dátum spotreby a výrobcu.Mária, Liptovský Hrádok
Chlebík dávam zamraziť
Najradšej si kupujem chlieb pšeničnoražný krájaný a balený čerstvo upečený, keďže celý nezjem, časť si dám zamraziť na neskôr.Irena, Poprad
Musí mi voňať
Pri kúpe v obchode si vyberám najmä podľa chuti a aj podľa toho, k čomu pečivo budem podávať. Najviac mi záleží na čerstvosti a vôni.Annamária, Hodkovce
S chrumkavou kôrkou
Chlieb najradšej kupujem v pekárni, mám rada pšenično-ražné chlebíky s množstvom semienok a chrumkavou kôrkou. V obchodných reťazcoch občas tiež kupujem, uprednostňujem obchody s vlastnými pekárňami, ktoré zaručia čerstvosť pečiva.Majka, Martin-Priekopa
Kupujem tie zdravšie
Chlieb a pečivo kupujeme čerstvé od lokálnych výrobcov, preferujeme zdravšie ražné, viaczrnné alebo sójové verzie. V budúcnosti by som sa chcela pustiť aj do pečenia domáceho pečiva.Jana, Poprad
Dobrá pekáreň nie je zlá
Keď už musím kúpiť chlieb, tak máme tu dobrú pekáreň, dá sa vybrať dobrý chlebík, najmä špaldový so semiačkami alebo celozrnný.Jarmila, Revúca
Diskusia k článku