Napísali ste nám:
Ako nakupujem chlieb a pečivo

Redakcia Varecha.sk, 23. novembra 2021     4 minúty čítania

Nedávno sme sa vás pýtali, ako a kde nakupujete chlieb a pečivo, podľa čoho si ich vyberáte a aké druhy uprednostňujete. Tak teraz to už vieme...


Foto: Shutterstock.com

Rodinná pekáreň

Samozrejme, že nie vždy je čas na pečenie chleba a pečiva doma. Našťastie máme blízko maličkú pekáreň, kde pečú všetko sami, už dve generácie, a majú rôzne druhy chlebov, bagiet, žemlí... skoro všetko dokonca aj v kváskovej verzii. Ak som niekedy donútená kúpiť chlieb vo veľkom obchodnom reťazci, pozerám na výrobcu, zloženie, cenu a kvalitu.
Mária, Dubnica nad Váhom

Éčka v chlebe nechcem

Pokiaľ nakupujeme chlieb v supermarketoch, tak výlučne balený. Snažíme sa však nakupovať najmä v pekárničkách. Tam kupujeme zase výlučne nebalený. Vyhýbame sa chlebom, ktoré sú našpikované éčkami a kadejakými zlepšujúcimi látkami.
Martin, Sliepkovce

Neradi skúšajú niečo nové

Ak kupujem sebe, určite si všímam zloženie. Ak rodine, tak nie. Majú svoje obľúbené výrobky a málokedy skúsia niečo nové. Niektoré sú balené, iné čerstvé. Ale voňavému pečivu práve vytiahnutému z pece neodolá snáď nikto.
Jana, Považská Bystrica

Nechcem tie "z našej pece"

Badám na sebe, že keď zjem pečivo z obchodu (hlavne to dopekané), bolí ma brucho, som nafúknutá. Tak aj popri práci sa snažím upiecť chlebík. Ak si už nejaký kúpim, snažím sa vyhýbať tým "z našej pece". Radšej z lokálnej pekárne.
Júlia, Skýcov

Dôležité je zloženie výrobku

Chlieb a pečivo si vyberám podľa zloženia výrobku, ak je zabalený. Uprednostňujem čerstvé pečivo, kváskové, pravdaže pozerám v prvom rade na dátum spotreby a výrobcu.
Mária, Liptovský Hrádok

Chlebík dávam zamraziť

Najradšej si kupujem chlieb pšeničnoražný krájaný a balený čerstvo upečený, keďže celý nezjem, časť si dám zamraziť na neskôr.
Irena, Poprad

Musí mi voňať

Pri kúpe v obchode si vyberám najmä podľa chuti a aj podľa toho, k čomu pečivo budem podávať. Najviac mi záleží na čerstvosti a vôni.
Annamária, Hodkovce

S chrumkavou kôrkou

Chlieb najradšej kupujem v pekárni, mám rada pšenično-ražné chlebíky s množstvom semienok a chrumkavou kôrkou. V obchodných reťazcoch občas tiež kupujem, uprednostňujem obchody s vlastnými pekárňami, ktoré zaručia čerstvosť pečiva.
Majka, Martin-Priekopa

Kupujem tie zdravšie

Chlieb a pečivo kupujeme čerstvé od lokálnych výrobcov, preferujeme zdravšie ražné, viaczrnné alebo sójové verzie. V budúcnosti by som sa chcela pustiť aj do pečenia domáceho pečiva.
Jana, Poprad

Dobrá pekáreň nie je zlá

Keď už musím kúpiť chlieb, tak máme tu dobrú pekáreň, dá sa vybrať dobrý chlebík, najmä špaldový so semiačkami alebo celozrnný.
Jarmila, Revúca





Diskusia k článku







 



TOPlist