Foto: Pravda - Robert Hüttner
Fedor Malík
Jedna z nich pochádzala z Modry– Kráľovej a o tej sa vedelo, že lepší masový koláč pod Malými Karpatmi nikto nepripraví... Zhodou okolností aj Milan pochádza z modranskej Kráľovej. Pozri recepty na Najlepšie cestoviny Je to pracovitý, usilovný a tvrdý chlap. Pomaly ťahá na šesťdesiatku a dosiaľ nevie, čo je oddych, čo je dovolenka. Hodiny sedí za volantom a večer i v sobotu drie vo vinici. Len v nedeľu si dopraje trocha voľna. Doobeda ide na Služby Božie a potom na obed.
Manželka i dcéra sú zdatné kuchárky. Nesmú však v kuchyni vymýšľať. Na stole musí voňať tradícia. Žiadna „nouvelle cousine“. A neoplatí sa hlavu rodiny v tomto smere ani podvádzať. Dcéra mu nedávno pripravila lasagne.
Lasagne na modranský spôsob. Len namiesto širokých rezancov použila švajčiarsku cestovinu. Milan to našťastie prehliadol a inovácia mu chutila. Navyše dodal, že taký chutný „masový koláč“ už dávno nemal na tanieri. Možno to nebolo ani tou cestovinou, možno to spôsobila zmena druhu mäsa.
Zuzka vymenila bravčové za hovädzie a pokrájala doň čerstvo nazbierané dubáky. Konečne už začínajú pod modranskou Homoľou rásť...
Diskusia k článku