Kedy jesť najviac zeleniny a ovocia, keď nie teraz, keď dozrieva aj u nás? Svoje obľúbené tipy na ich prípravu nám prezradil Martin Pyco Rausch,
dvojnásobný držiteľ ceny Social Awards Slovakia v kategórii foodblog roka.
Populárny influencer má na konte už aj tri knihy a ďalšia, s názvom Treba si variť, vyjde na jeseň. Budú v nej najobľúbenejšie recepty, ktoré testoval celé roky s vyše stotisíc ľuďmi, ktorí ho sledujú na sociálnych sieťach.
Autor úspešných kníh preferuje ľahkú a sviežu vegetariánsku kuchyňu, preto leto považuje za pestrú oslavu jedál z čerstvej zeleniny a ovocia. Inšpirujte sa jeho tipmi.
Foto: Archív Martina Pyca Rauscha
Cuketové kvety stačí po očistení ochutiť koreninami, olivovým olejom, naplniť syrom alebo aj nie, obaliť v semoline alebo nastrúhanom parmezáne a krátko opiecť na panvici.
Foto: Martin Pyco Rausch
Cukety fantasticky vyniknú v sladkých perníkových koláčoch, ktoré neváhajte dochutiť odvážnejšími koreninami, ako je kardamóm, škorica či dokonca kurkuma.
Z cukety sa dajú strúhať surové špagety do bezlepkových jedál, používam ju aj na falošné pesto, strúhanú cuketu som takisto primiešal do domácich čokoládových sušienok.
Populárny influencer má na konte už aj tri knihy a ďalšia, s názvom Treba si variť, vyjde na jeseň. Budú v nej najobľúbenejšie recepty, ktoré testoval celé roky s vyše stotisíc ľuďmi, ktorí ho sledujú na sociálnych sieťach.
Autor úspešných kníh preferuje ľahkú a sviežu vegetariánsku kuchyňu, preto leto považuje za pestrú oslavu jedál z čerstvej zeleniny a ovocia. Inšpirujte sa jeho tipmi.
Foto: Archív Martina Pyca Rauscha
1. Cuketa: Na opekanie aj do koláčov
S obľubou používam všetko, čo poskytuje úroda, záhrady a lokálne trhoviská. Dbám na to, aby som konzumoval dostatok čerstvej zeleniny a ovocia, ak sa rozhodnem pre tepelnú úpravu, najtvárnejšia je asi cuketa.Cuketové kvety stačí po očistení ochutiť koreninami, olivovým olejom, naplniť syrom alebo aj nie, obaliť v semoline alebo nastrúhanom parmezáne a krátko opiecť na panvici.
Foto: Martin Pyco Rausch
Cukety fantasticky vyniknú v sladkých perníkových koláčoch, ktoré neváhajte dochutiť odvážnejšími koreninami, ako je kardamóm, škorica či dokonca kurkuma.
Z cukety sa dajú strúhať surové špagety do bezlepkových jedál, používam ju aj na falošné pesto, strúhanú cuketu som takisto primiešal do domácich čokoládových sušienok.
Diskusia k článku