
Foto: Martin Pyco Rausch
4. Slivky: Do sorbetu, lievancov aj brownies
Ovocie takmer zásadne konzumujem čerstvé, a keď je ho dostatok na stole, pridávam ho postupne aj do receptov.Okrem fíg, marhúľ, broskýň, hrozna a červeného melóna, ktorý servírujem aj naslano s cibuľou a bryndzou, mám veľmi rád neskoršie slivky. Sú pre mňa vždy farebným zážitkom a symbolizujú aj akúsi rozlúčku s letom a pomalý príchod jesene.
Pripravíte z nich nádherne sfarbený sorbet s bylinkami. Veľký úspech mali aj slivkové lievance, ktoré obsahujú slivky priamo v ceste a zároveň sú preliate kyslejšou slivkovou omáčkou s bazalkou.
Najväčší ohlas však zaznamenal recept na slivkové brownies, čo je nadýchaný a farebný koláč, ktorý si ihneď obľúbi celá rodina.
Diskusia k článku