Martin Pyco Rausch:
Zelenina je teraz najlepšia a toto si z nej najradšej robím ja

Martin Pyco Rausch, 20. augusta 2023     5 minút čítania

Moderátor a najúspešnejší slovenský foodbloger nám prezradil tipy na svoje obľúbené jedlá z plodov, ktoré u nás práve dozrievajú. Tak zájdite na najbližší trh alebo do vlastnej záhradky a urobte si podľa Pyca nejakú zeleninovú alebo ovocnú dobrotu aj vy.



Foto: Martin Pyco Rausch

4. Slivky: Do sorbetu, lievancov aj brownies

Ovocie takmer zásadne konzumujem čerstvé, a keď je ho dostatok na stole, pridávam ho postupne aj do receptov.

Okrem fíg, marhúľ, broskýň, hrozna a červeného melóna, ktorý servírujem aj naslano s cibuľou a bryndzou, mám veľmi rád neskoršie slivky. Sú pre mňa vždy farebným zážitkom a symbolizujú aj akúsi rozlúčku s letom a pomalý príchod jesene.

Pripravíte z nich nádherne sfarbený sorbet s bylinkami. Veľký úspech mali aj slivkové lievance, ktoré obsahujú slivky priamo v ceste a zároveň sú preliate kyslejšou slivkovou omáčkou s bazalkou.

Najväčší ohlas však zaznamenal recept na slivkové brownies, čo je nadýchaný a farebný koláč, ktorý si ihneď obľúbi celá rodina.






Diskusia k článku







 



TOPlist