Majstri varešky:
Vojto Artz a jeho sýte zimné chute

Vojto Artz, prezident SZKC a šéfkuchár Metro, 10. februára 2021     3 minúty čítania

Keďže zima je ešte v plnom prúde, tak som si pre vás pripravil jednoduché, ale stále sýte zimné jedlá.



Foto: Dušan Křístek

Pre tých, čo už majú dosť mäsa, tu mám tekvicové batôžky. Náplň z tekvice si pokojne môžete pripraviť podľa vlastnej chuti a spolu s cukrom ju môžete „vylepšiť“ ešte napríklad aj mletou škoricou.

Hrachovú polievku všetci dôverne poznáme. Tam je dôležité vopred si pripraviť silný vývar z údeného mäsa alebo kolienka. Či už ako vložka do polievky budú okrem mäsa krutóny, opražená slaninka, alebo viedenská cibuľka, je len a len na vás.

Peľmene sú vlastne plnené cestoviny, takže pre milovníkov údenej ryby je tento recept ako stvorený. Samozrejme, že to nemusí byť len pstruh, ale akákoľvek obľúbená údená ryba (makrela, sumec, kapor alebo losos). V kombinácii s kôprom a so smotanou budete mať „nebíčko v papuľke“. Kaviár z lososa alebo zo pstruha bude tou povestnou „čerešničkou na torte“.

Pečené medové jablká sú už akási zimná klasika. Pravdou je, že po kysnutých koláčoch a vianočnom pečive to je oveľa menej kalorický dezert spestrený rôznymi orieškami a sušeným ovocím. Najmä jeho prípravou nestrávite v kuchyni zbytočne veľa času... Dobrú chuť.

Sýte zimné chute podľa Vojta Artza:











Diskusia k článku







 



TOPlist