Majstri varešky:
Oslaďte si život podľa Michala Prokopa

Michal Prokop, šéfcukrár a majiteľ Suncafé, Petržalka, 3. februára 2021     3 minúty čítania

Takto pred rokom som finišoval s plnením svojho sna – otvoriť si vlastnú prevádzku. Pôvodne som chcel mať cukráreň s veľkým detským kútikom, zázemie pre mamičky a rodiny s deťmi. Lenže človek mieni... a korona mení.



Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Prvá vlna ma „zaliala“ v podstate pár dní po otvorení. Keď som chcel, aby cukráreň prežila, znamenalo to zmeniť koncept, najmä ho rozšíriť. A tak vznikla z cukrárne kaviareň. Zákusky zostali, aj detský kútik, ale pribudlo varenie polievok a vegetariánskych jedál a tiež pár pultov s potravinami od malých výrobcov. Ešte sme sa z prvej vlny ani nespamätali, už nás zaliala ďalšia... a pre mňa nastala ďalšia zmena, teda rozšírenie konceptu. Okrem sladkých pokušení tu budeme piecť a predávať aj chlieb a pečivo.

Mám želanie a dúfam, že sa mi ho podarí naplniť, stať sa v tejto časti Petržalky aj akýmsi centrom dobrého a príjemného „bytia“. Kde si ľudia nielen pôjdu kúpiť koláčik, bochník chleba či výrobky, ktoré v bežných obchodoch nedostať. Ale sa aj porozprávať so susedmi alebo aspoň prehodiť pár slov, zistiť, čo je nové... No a, samozrejme, posedieť si, keď sa konečne bude dať.

Život si treba, a hlavne teraz, aj osladiť, preto ponúkam ďalšiu várku sladkých receptov, ktoré sú mojimi favoritmi a rád ich robím, ale môžete si ich pripraviť aj vy doma. Niektoré sú jednoduché, ako napríklad créme brulée, iné vyžadujú viac času, ale výsledok, myslím, stojí za to. Dobrú chuť!

Oslaďte si život podľa Michala Prokopa:








Diskusia k článku







 



TOPlist