
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Medzi ne patrí aj kombinácia rôznych textúr. Aby ste mali v jednom dezerte niečo tvrdé, chrumkavé, vláčne, krémové, studené. Všetko to potom v ústach vytvorí krásnu harmóniu a nechýba ani moment prekvapenia.
Sú to dezerty pre náročných, resp. trpezlivých domácich cukrárov a cukrárky. Ich príprava nie je komplikovaná z hľadiska technologických postupov alebo surovín, je náročná z iných dôvodov. Na každý je potrebné pripraviť niekoľko súčastí a urobiť všetky trvá pomerne dlho. Spolu s mrazením či odstátím krémov sa ich príprava môže natiahnuť aj na dva dni.
Ak sa však do toho pustíte, výsledok a ohromenie tých, komu tieto cukrárenské dielka naservírujete, je garantovaný. Sú pastvou pre oči aj pre chuťové bunky – napríklad kombinácia rôznych textúr červených malín a zeleného mätového krému.

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Alebo wow efekt, ktorý môžete dosiahnuť, ak nalejete pri servírovaní čokoládovej kupoly do stredu trochu horúceho espressa a pologuľa sa začne pred očami vašich spolustolovníkov či hostí krásne rozpúšťať a objaví sa to, čo je vo vnútri.
Diskusia k článku