Kuchynské triky:
Presolili ste? Takto dokážete jedlo zachrániť

Jarmila Horváthová, 2. novembra 2022     3 minúty čítania

Soľ je v kuchyni naozaj nad zlato, ale keď to s ňou preženieme, máme problém. Presolené jedlo chutí málokomu, no zúfať si nemusíte. Pomocou týchto trikov jedlo dokážete zachrániť. Niektoré sú známe, iné vás možno prekvapia.



Foto: Shutterstock

1. Reagujte rýchlo

Kto rýchlo dáva, dvakrát dáva, aspoň tak sa to hovorí. V tomto prípade platí opak, kto rýchlo berie, dvakrát berie. Ak sa vám do jedla nasypalo priveľa soli a dá sa z nej rýchlo odobrať, kým sa rozpustí, treba to urobiť. Tejto pohrome sa dá predchádzať, nesypte soľ do jedla priamo z vrecka, škatule či soľničky, ale nasypte si ju najprv do dlane a dávkujte postupne.





Diskusia k článku







 



TOPlist