Krok za krokom:
8 overených rád, aby sa vám šamrole vydarili hneď na prvýkrát

Jana Stárková, 12. marca 2023     6 minút čítania

Tiež v cukrárni neodoláte krehkým trubičkám s bielkovým snehom? A čo vám bráni upiecť si ich doma? Poďte s nami do toho, pomôžeme vám, aby to vyšlo.

2. Spracovanie lístkového cesta




Foto: Jana Stárková

Robiť šamrole z domáceho lístkového cesta, to už je vysoká cukrárina, na ktorú si málokto trúfne. Pre menej skúsených je lepšie kúpiť hotové lístkové cesto, ideálne už vyvaľkané do tenkého plátu. Ak máte lístkové cesto v tehličke, vyvaľkajte ho na hrúbku 2-3 mm.

Plát cesta nakrájajte z kratšej strany na pásiky široké 2,5-3 cm, pokojne si pomôžte pravítkom, vaše šamrole tak budú pekne súmerné. Krájať môžete nožom, radielkom alebo aj kolieskom na pizzu.





Diskusia k článku







 



TOPlist