Foto: Pravda - Robert Hüttner
Fedor Malík
Ľudia si už môžu dopriať viac a napokon i husí i kačíc je v ponuke habadej. Kačice i husi poľské, maďarské, francúzske... Vždy je to však lotéria. Nikdy neviete, na akú „narazíte“. Pozri recepty na tému Mäso a iné dobroty k vínu Pred rokmi som kúpil v našom supermarkete poľského mŕtveho vodného vtáka, na ktorom som si dolámal zuby. Potešil sa môj stomatológ... Od tých čias dávam prednosť vzduchom chladeným mŕtvym tvorom.
Každú stredu ich k nám vozia zo Szegedu. Ak zo Szegedu, tak potom fajn. Pripravíme si segedínsky kačací guláš. Poďme na to...
Potrebujeme tri štvrte kila kačacieho mäsa bez kostí, tri nakrájané cibule, tri lyžice kačacej masti, sladkú papriku a pohár kvasenej kapusty. Ďalej hladkú múku, kečup, rascu, soľ, mleté čierne korenie, kačací vývar a dve deci skutočne dobrého Rizlingu rýnskeho.
Pokrájané mäso dobre podusíme, okoreníme a „per partes“ podlievame vývarom. Po polhodine pridáme do hrnca kapustu, lyžičku hladkej múky a krátko pred záverom i kečup a víno.
Ku gulášu podávame varenú knedľu a v pohári máme naliaty ten načatý „ryňák“...
veď daj nejaký recept, čo varíš v kalifornii, ked snívaš o slovenskej kuchyni? myslím, že si zatiaľ na toto fórum nijakým neprispela, akurát šmíruješ diskusie.
vylepšovať slovenskú kuchyňu môžeš vtedy, ked si tu ľudia budú môcť dovoliť preferovať kvalitu pred kvantitou, keď už nedajú prednosť lacnému kuraťu z poľska pred domácim, ktoré je dvakrát tak drahé. see you later alligator !