Erika Barkolová:
Recepty som si voľakedy písala do denníčka

Jarmila Horváthová, 21. júla 2024     12 minút čítania

Moderátorka, redaktorka, režisérka, mama dvoch dospelých dcér a už aj mladá babička nám prezradila zaujímavosti zo zákulisa nakrúcania populárnej relácie Bez servítky i vlastnej kuchyne.



Foto: Archív Eriky Barkolovej

Podľa fotiek na sociálnych sieťach vidno, že rada cestujete. Baví vás na cestách aj ochutnávať miestne kuchyne, či ste v tomto skôr konzervatívnejšia?

Milujem cestovanie a je to v podstate moja najväčšia životná vášeň. Precestovala som kus sveta a vždy ochutnám miestne špeciality. Nebránim sa ničomu.

Viete si spomenúť na to, či vám nejaký typ kuchyne alebo jedla mimoriadne chutil a kde to bolo?

Milujem napríklad morské príšerky, ale zvyčajne je to tak, že po pár dňoch sa už začínam tešiť na klasický kurací slovenský vývar.

Pôsobíte, že ste vždy dobre naladená, optimistická a energická. Odkiaľ čerpáte dobrú náladu a energiu? Či patríte medzi šťastlivcov, ktorí to majú v sebe?

Navonok môžem tak pôsobiť, čo je fajn. Som rada, že ma takto vnímate aj vy. Je pravdou, že veľa ľudí mi hovorí, že sa pri mne „nabíjajú“ a inšpirujem ich. Aj ja mám však svoje dni a obdobia... keď sa mi nechce nič. Snažím sa vždy pomôcť si, zatiaľ si vystačím sama.

Čo vás dokáže potešiť a čo nahnevať, rozladiť? Je pre vás aj dobré jedlo dôvodom dobrej nálady?

Najlepšie jedlo je to, ktoré mi niekto pripraví. Môj otec fantasticky varí a chýba mi kuchyňa mojej svokry, mojich babičiek... Áno, jedlo mi vie zlepšiť náladu. Čo ma dokáže nahnevať či rozladiť, sú ľudia. A keďže pracujem s ľuďmi, rada som aj sama, v tichu, sama so sebou, s vnukom, to je pre mňa skutočný relax.

Máte nejaké krédo alebo zásadu, ktorými sa riadite a sa vám osvedčili, že by ste ich vedeli odporučiť aj iným?

Ži a nechaj žiť. Snažím sa žiť život podľa seba, taký, ako ma baví, a nechcem ho iba prežívať, ale si ho užívať. Starám sa o seba a svoju rodinu, čo robia ostatní, neriešim.

Pripravte si marinované morčacie prsia s tekvicovým pyré podľa Eriky Barkolovej:







Diskusia k článku

zahra
Rezirovat relaciu o vareni, pri ktorej o varenie nejde, je naozaj umenie. Davno nepozeram, dvihal sa mi zaludok. Iba ak v uputavke zachytim varenie profesionalov.






 



TOPlist