Foto: Kulinární studio MAFRA
Cesnaková omáčka s mandľami
Potrebujeme:1. Cesnak rozdelíme na strúčiky, ošúpeme a v mažiari alebo v mixéri rozdrvíme so soľou.
2. Z citróna nastrúhame kôru a vyžmýkame šťavu. Šťavu pridáme k cesnaku a premiešame.
3. Pridáme najemno rozdrobený chlieb, mleté mandle, štipku citrónovej kôry a mleté čierne korenie. Všetko spracujeme na pastu.
4. Postupne zašľaháme olej, vznikne hustá omáčka.
Omáčka romanesco
Foto: Shutterstock
Potrebujeme:
1. Očistenú čili papričku a orechy opražíme nasucho na panvici asi 3 minúty. Vložíme do mixéra a nasekáme najemno.
2. Šupku na paradajke do kríža narežeme, sparíme vriacou vodou a ošúpeme. Paradajku zbavíme semienok a dužinu nakrájame nadrobno.
3. Nakrájanú paradajku zmiešame s rozdrveným cesnakom a rozmixovanými orechmi s čili papričkou. Postupne vmiešame olej. Keď sa všetky prísady spoja, pridáme ocot.
Chantilly
Potrebujeme:1. Majonézu zmiešame s paradajkovým pretlakom, so sherry, s citrónovou šťavou a horčicou.
2. Ochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením a cukrom. Nakoniec vmiešame šľahačku.
Jogurtová omáčka s bylinkami
Foto: Shutterstock
Potrebujeme:
1. Nasekané bylinky zmiešame s nadrobno nasekanou šalotkou, jogurtom, olejom a octom.
2. Ochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením.
Diskusia k článku