Fedor Malík:
Ako som oklamal kocúry

Fedor Malík, 24. januára 2012     2 minúty čítania

Našim štyrom kocúrom, dvom čiernym, jednému hrdzavému a jednému tigrovitému, zvyknem dávať surové kuracie chrbty.


Foto: Pravda - Ivan Majerský

Fedor Malík


Tentoraz mi však môj mäsiar predal chrbty „de luxe“. Bieleho mäska bolo na nich až–až. Uvaril som ich so zeleninou a jednou ranou som „zabil“ tri muchy.

Nakŕmil som kocúry, bola skvelá polievka a bola i pekná kôpka „obratého“ bieleho mäsa. Muro, Nero, Garfield a Tajgr sa museli uskromniť. Mäso zostalo pre nás. Pozri Recepty na tému Lacné jedlá Pomlel som ho, osolil, okorenil a urobil som z neho vzhľadné guľky. Povaľkal som ich v rozšľahanom vajíčku, bielej strúhanke a vypražil ich v slnečnicovom oleji. Pekne do zlata.

Časť koreňovej zeleniny z polievky som nakrájal na tenké rezance a plnil som ňou taštičky z lístkového cesta. Pomazal som ich vajíčkom a nechal zapiecť v rozpálenej rúre. Zlaté guľky i zlaté taštičky však samotné na tanieri nevynikli.

A napokon nebolo to ani kompletné. Pamätal som na to. Už ráno som dôsledne očistil dve hrste ružičkového kelu a uvaril ho. Na každý tanier som dal po dva zelené „kelíky“. Už to vyzeralo lepšie. Stále však nebolo hotovo.

Na tanieri mi chýbala červená. Bolo to veľmi prosté. Tanier skompletizovali plátky grilovanej kapie... Aby som sa vošiel do dnešného päťeurového limitu, s vínom sme sa museli uskromniť. Náš mladý sudový müller však nebol na zahodenie...




Diskusia k článku

hannah22
pekne vymyslené a dotiahnuté do detailu... škoda že sa to nedá uložiť do KK... :))
kuchticka
taketo jednoduche domace jedlo mi vyhovuje a chuti ovla viacej ako "extraspecial" v nejakej restauracii. Vyborne vymyslene a prevedene.
violetacamorova
Šikovné a chutné, často bolo na obed aj u nás bez tých taštičiek a k tomu ešte zemiaky uvarené so zeleninou.
tinca
Veu kedysi boli dostať chrbty, ktoré používam na polievku samé mäsko, mohol byť z nich aj perkelt, žiaľ už sú také obrezané, že je to len kosť a koža






 



TOPlist