Aby to nebola katastrofa:
5 najčastejších problémov pri pečení drobného pečiva a ako sa im vyhnúť

Jarmila Horváthová, dnes 06:00     6 minút čítania

Problémom je lepšie predchádzať ako ich riešiť – to platí aj pri pečení vianočných koláčikov. A pokaziť sa toho dá dosť... Toto je niekoľko lapálií, ktoré vás môžu postretnúť.



Foto: Shutterstock

3. Suché drobné pečivo je tvrdé

To sa stane, ak sa do cesta dostane pri vaľkaní a vykrajovaní veľa múky a pri lineckom ceste aj vtedy, keď sa príliš dlho miesi.

Preto:
- Pri vaľkaní cesta a vykrajovaní koláčikov sa snažte múkou šetriť.
- Namiesto na pomúčenej doske, vykrajujte sušienky na papieri na pečenie.
- Aby sa koláčiky pri vykrajovaní nelepili, nepodsýpajte celé cesto múkou, ale namáčajte do múky len formičky.
- Linecké cesto spracúvajte len krátko, dovtedy keď sa z neho dá urobiť bochník.




ANKETA: Pečie vaša rúra tak isto, ako sú uvedené časy v receptoch?

23,1%



76,9%







Diskusia k článku







 



TOPlist