Aby to nebola katastrofa:
5 najčastejších problémov pri pečení drobného pečiva a ako sa im vyhnúť

Jarmila Horváthová, dnes 06:00     6 minút čítania

Problémom je lepšie predchádzať ako ich riešiť – to platí aj pri pečení vianočných koláčikov. A pokaziť sa toho dá dosť... Toto je niekoľko lapálií, ktoré vás môžu postretnúť.

2. Bielky sa nedajú vyšľahať



Foto: Shutterstock

Na niektoré druhy koláčikov treba tuhý sneh z bielkov. Čo však v prípade, ak sa nedá vyšľahať? Môže to byť z niekoľkých dôvodov – najčastejším je znečistenie kuchynského náradia.

Preto:
- Dôkladne skontrolujte, prípadne očistite misu a šľahacie metličky, ktoré budete na sneh používať. Najmä musia byť dôkladne odmastené.
- Používajte studené vajcia priamo z chladničky.
- Dávajte pozor, aby ste žĺtky a bielky oddelili dôkladne, čo i len nepatrný kúsok žĺtka zapríčiní, že sneh z bielkov nebude pevný.
- Ak problém so šľahaním nastal, skúste do bielkov pridať pár kvapiek citrónovej šťavy alebo štipku soli.





ANKETA: Pečie vaša rúra tak isto, ako sú uvedené časy v receptoch?

16,7%



83,3%







Diskusia k článku







 



TOPlist