Varenie

Zvyšky údeného mäsa

letisia - fotkaletisia, 27. apríla 2011

Po Veľkej noci určite mnohým z nás pozostávali rôzne kúsky údeného mäsa. Moje sú už v mrazničke, ale rada by som ich čo najskôr použila, lebo ich je dosť. Viete poradiť čo s nimi urobiť, okrem skladaných zemiakov, či "šunkaflekov", alebo opečených kúskov napríklad k šošovicovému prívarku?

@zareaguj


Diskusia k téme

letisia
@jegor kapusnicu mám navarenú, ostali ešte 2 litre. Napadlo ma údené pomlieť a urobiť plnené rožky na slano.
evanaaa
Údené sa dá aj zmraziť? To som nevedela. Aj mne kus zostal, ešte v obale-fólii a nevedela som čo s ním, tak zajtra robím hrachové pyré ( kaša zo suchého hrachu ) a údené k tomu - nakrájam na plátky a osmažím. Alebo ho daj do lístk. cesta a upeč, alebo sprav cesto na zem.placky a do toho obaľ a vypraž, tu sú na to pridané recepty, pozri sa.
jezibabka1
varecha.pravda.sk/recepty/udene-s-kyslou-kapustou/6397-recept.html , dnes som robila:)
letisia
@jezibabka1 keďže sme mali 5 l kyslej kapusty s údeným mäsom, tak to už nemôžem, @evanaaa to je dobrý nápad vypražiť v zemiakovom cestíčku
kopretina
A co bramborové knedlíky plněné uzeným masem. Moje babi je tak plnila a nebo škvarky, příloha zelí a konečný výsledek dobrota.
merylas
Já dost často dělávám plněné bramborové knedlíky,klasické,kulaté. Dá se ale i srolovat do závinu. Na sádle mírně orestuju cibulku,přidám na kousky nakrájené uzené+pepř a nechám vychladnout. Sádlo ztuhne a lépe se to pak plní než třeba připravené na oleji.Uvařím,ale podávám právě s tou kapustou:-)) U nás teda zelím. Dají se taky dobře zmrazit.
Jinak uzené se dá i pomlít a udělat nějaká pomazánka na chlebík.
sjuz
do zemiakových placiek sú výborné:)
svetlana9
ja som rozmýšľala - knedlík, chreňovú omáčku a údené mäsko - už dávno som to nevarila.
zdezda
Údené( obvarené) si buď zamrazím nakrájané na kúsky alebo posekané, či pomleté dám do nádodiek na to vhodné, alebo do sáčkov, z ktorých odstránim vzduch. No a potom kúzlim:-) napr. fašírky (údené+syr+vajce+múka+koreniny+...alebo
pomazánka z mletého údeného, allebo omelety. alebo aj halušky do bobovice(fazuľovej) aj "hemendex," u ná letí, no a s karfijolom je úplne úžasné, určite nájdeš veľa receptov tu, na Vareche
kuchticka
Udene maso pesekat alebo pomliet a naplnit zemiakove cesto na knedliky, ako uvadza @kopretina (ja to tiez varievam), alebo upiect naplnene buchticky, pagaciky, ktore mozes servirovat s dusenou zeleninou alebo kapustou, spenatom, hrachovou kasou, cockou. oznosti je vela, len mat dobre-chutne udene. To mne prave chyba. U nas nemaju chutovo dobre udeniny. Vsetko je nasladene.
sylvinka
Ak u nás zostane údené,čo sa teda stáva málokedy,tak ho pomeliem,pridám varené vajíčko,horčicu a vymiešam nátierku.
tothka
Ja som si práve dovarila zemiaky na cesto a budem dnes robiť z neho gule - knedle plnené mletým údeným mäsom, ktoré podávam poliate opraženou cibuľou a s trochou kyslej kapusty. Dnes po škole príde k nám vnuk a ten ich priam zbožňuje. Ako čítam, tak tento nápad má viac varecháčok.
diabambulka
Ja tiež dávam do mrazu a potom nakrájam do Francúzskych zemiakov, alebo do polievok ( fazuľová, šošovicová ) . : -)))
vcelka
Nie je to strašná škoda - použiť fajnové údené ako odpad? Ale ak ho máte na metrák, tak čo takto výbornú nátierku (zmixovať s tvarohom a taveným syrom, alebo majonézou, alebo fazuľou...). Ako plnku do pirohov a uvariť. Ako plnku - nemletú - medzi dve omeletky... alebo do oškvarkovej nátierky bez oškvarkov? Alebo vybrať z chleba striedku, vafantazírovať plnku s údeným mäskom, naplniť a potom krájať na krajce...