Rôzne

Zvieratko

micanela - bez fotkymicanela, 8. júla 2014

prosim odporucte ak mate skusenosti.
clovek hodne chory, casto v nemocnici. psika vencit niekolkokrat denne nevladze, macka je super /podla mna/ ale vraj nici nabytok, vtacika nechce... ale chce doma nejakeho ziveho tvorecka s kym by sa pobavil.
dakujem za kazdy napad.

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
kazdy zivy tvor potrebuje dennu starostlivost
este aj tym mojim burinkam denne hundrem do listov
ak chodieva do nemocnice, kam s tym zvieratkom?
mozno som teraz za sprostu, ale co tak naucit cloveka komunikovat cez nejaku socialnu siet?
ak nejde o to, aby sa mu zabezpecil pohyb (pes), tak na zahnanie nudy by to mohlo stacit
inak ma napada bytovy kralik ci morca, ale tie sa vraj cistote velmi nenaucia a ziju relativne kratko
rulik
skús škrečka, sú aj mini formy, veľa toho nezožerie, v noci nebudí hlukom,na pohladenie príjemné a ani veľmi nesmrdia
megdesign
@smejkad nemas pravdu: Ja mam rybicky - netreba sa denne starat... a potom korytnacku - tiez sa netreba denne starat...

Rybicky super ukludnuju...
radost
čo sa nás týka-zo všetkých tvorčekov uprednostňujeme psíka..:-)
ak dobrého má suseda-vyvenčí ho..len počas pobytu v nemocnici-neviem-do vrecka si ho nedá..
smejkad
ok, beriem,@megdesign , ale @micanela spominala tvorecka, s ktorym by sa dalo pobavit, ratam teda pohladit alebo tak
ak by stacilo pozorovat, staci na okno dat krmidlo
aj ked pekne urobene akvarium naozaj je balzam na dusu :-)
obor123
Ťažko radiť. Nevieme, či ten dotyčný žije sám, či sa môže na niekoho s pomocou spoľahnúť? Ak žije sám ťažko mu radiť. Má pravdu @megdesign , že rybky nepotrebujú každodennú starostlivosť, ale či zvládne sám údržbu akvária. Keď sa má na niekoho spoľahnúť, tak je výber ľahší. Aj vtedy si zvieratko musí vybrať sám. On vie , že k akému zvieraťu má aký vzťah.
megdesign
@smejkad no je pravda, ze vyvencit rybicku, pripadne si ju usadit do klina a skrabkat za uskom asi nebude jednoduche :))

@obor ja cistim akva tak raz za 3 mesiace /ziletkou riasy na skle a vyprat-vymenit napln filtra/... cim vacsi biotop, tym menej starosti s jeho udrzanim ;)

Presne tak, mal by vediet, co chce /ak chce/.
1x vini55
obor123
@megdesign , ja Ťa chápem. Pre zdravého človeka je to minimum roboty ,ale dotyčný pán ani venčiť psíka malého vzrastu zo zdravotných dôvodov nevládze.
micanela
doplnim informacie - rybicky urcite nie, malo by to byt nieco co sa da "pochovat" a ked je v nemocnici tak sa samozrejme niekto postara

mna napadlo morca ale to strasne smrdi uz po 2 dnoch /mala som postupne 4 a nikdy viac/ - bolo to mile, mojkave a furt curalo ;-)
radost
@micanela
tu je toľko podmienok-že ma napadá-zvieratko-len plyšové..prosím-ber to s úsmevom..:-)
zolik
@radost , mna to napadlo tiez. Alebo take virtualne. Pred rokmi to bol velky hit. Zvieratko si si vybrala na internete, musela si ho krmit, ockovat atd. inak ti zdochlo. Bol to nejaky japonsky vymysel.
rulik
@zolik ja som ho choval v sklenenom akvárku 20x20x30 a takto by to možno šlo, alebo by ho na ten čas prichýlil niekto s deťmi, veď psa alebo mačku tiež nemôžeš do nemocnice
zolik
@rulik , ja viem, ze si to myslel dobre! Mne to len v tom kontexte prislo smiesne. Som sorry. Moj brat choval v akvariu uzovky. Tiez nie su narocne. Krmit potrebuju len raz mesacne, vodu raz za tyzden a pritulne su tiez. Ale to asi nie je to co @micanela pre pana hlada. ;-)
hubata
Ja by som to riešila naopak: aby ste mu našli už psíka takého ktorý má majiteľa a len v tichosti mu povedať o tomto probléme či by nemohol ochotný chorému pánovi "požičať" psíka, alebo mačičku pre potešenie vtedy keď sa starý pán cíti dobre, je v pohode. Počas hospitalizácie by sa samozrejme staral majiteľ. Aj psík alebo mačička by si ľahko zvykli na takúto dvojitú opateru. Dnes sú ľudia dlho v zamestnaní, a možno v okolí by bol niekto rád keby psík alebo mačička chodili k starému pánovi "do škôlky".
zolik
@hubata , to je velmi dobry napad! Neviem ako v SK, ale v Rakusku si mozno zobrat psika z utulku na par hodin, na prechadzku, na vikend alebo na par dni k sebe domov. Ty nie si len hubata a vtipna, ale aj velmi rozumna dama.
smejkad
skvely napad naozaj
ja ako decko kedze mi do bytu rodicia nechceli dovolit ziadne zviera (nepomohlo :-)))) ) som chodila a poziciavala si psov na behanie vsade, kde boli ochotni pozicat :-)
aj domaci milacik, ktoreho pan-pani je cez den v robote, sa spolocnosti potesi :-)
marikafil
"škôlka" - to je presne to, čo sme využívali, keď sa naša stará jazvečíčka trochu zbláznila a v desiatich rokoch odrazu odmietala byť sama doma, všetko ničila, zavýjala a skrátka robila neplechu. tak sme ju dávali cez deň, keď sme boli všetci v robote/v škole - chorému susedovi - ten mal tiež psíka, kamarátku tej našej - a dvom im bolo spolu náramne dobre. sused s nimi nemal v podstate žiadnu robotu, len sa bavil na tom, ako sa hrajú. alebo všetci spali...
rulik
ono je to ťažké, o každé živé zviera sa treba starať, o niektoré viac o iné menej, už ma napadá len plyšové
aj to dokáže potešiť
vanesa9
ja mám doma už tri roky mačičku, je to dobrá spoločníčka :-) občas urobí neporiadok, to je pravda ale v živote nám nepoškriabala nábytok, maximálne zhodila kvetináč inak nič vážne. A máme doma čisto a voňavo...