Prosím o radu ako vyšľahať
maslový krém bez zrazenia...
Puding (zlatý klas), maslo,
rum, akonáhle pridám po
kvapkách rum zrazí sa mi.
Som nešťastná. Ďakujem
Diskusie
- Kitchenguru: Kedy piecť vianočné slané pečivo? 0 zatiaľ bez komentárov
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár včera 12:49
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 166 najnovší komentár dnes 13:43
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár 1. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 166 najnovší komentár dnes 13:43
- Mamka4: Kuchynské váhy 7 najnovší komentár včera 19:53
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár včera 12:49
- Helca103: lenivá štítna žľaza 43 najnovší komentár 19. novembra 2024
- Elalea: Jazvečia masť 29 najnovší komentár 10. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 116 najnovší komentár dnes 13:43
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár včera 12:49
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Orechový koláč s citronovo-žĺtkovou polevou
- Vajíčková nátierka so šunkou ideálna na sendviče +video
- Mrkvovo-cviklový šalát +fotopostup
- Indické Aloo gobi - karfiolovo-zemiakové karí s basmati ryžou
- Plnené žemle podľa Maroša Molnára
- Tvarohová žemľovka s opitými jablkami
- Jablkovo-hruškový crumble po brniansky +fotopostup
- Obrátené hovädzie rezne so syrom VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Nadýchané pivné cestíčko na vyprážanie rezňov, rýb, zeleniny aj húb VIDEO
- Pistáciová baklava rýchlo a jednoducho VIDEO
- Boli aj budú: 12 nesmrteľných retro zákuskov ako z cukrárne za minulého režimu
- TOP rebríčky: Najlepšie októbrové recepty, to je prehliadka koláčov. A tento vyhral na celej čiare
- Chutné spomienky: Lahôdky z bufetov a stánkov spred Nežnej revolúcie. Na tieto sme chodili pravidelne!
- Pečenie pre každého: 10 koláčov z kyslej smotany. Jednoduché rýchlovky z hrnčeka, aj kráľovské pre hostí
- Sacherka 8x inak: Upečte si slávny čokoládový dezert ako bábovku, muffiny, minitortičky alebo rezy
- Zahrajte sa na Pečie celé Slovensko: České koláče, pražské gule, slané torty. Upečte si ich aj vy, máme recepty, s ktorými všetko vyjde
- Prázdne regály: Aj vo vašom obchode chýbajú vajíčka? 10 koláčov, na ktoré žiadne nepotrebujete
mám všetky suroviny izbovej teploty a aj tak srazenný
Trochu jsem hledala na google, jak na sražený krém:
www.mimibazar.cz/recept/11059/jak-na-srazeny-krem...
koreni.yin.cz/s/srazeny-krem/...
www.toprecepty.cz/recept/10958-oprava-srazeneho-kremu/...
dorty.artmama.cz/srazeny-krem-opakovane...
moc velké dík ste pokladík
Jenom ho vykopat, haha Rádo se stalo. Hlavně že najdeš cestu, držím pěsti!
Ak už mám robiť nastavovaný krém, uvarím v mlieku hrubú múku. Cukor, ktorý má ísť do krému (na 250 g masla 250 g cukru nasypem (kryštálový) do studeného mlieka, pridám múku, dobre rizmiešam, pridám kúsom z masla štipku soli a uvarím na kašu. Niekedy pridám žĺtka, niekedy čokoládu, podľa potreby. Hneď po uvarení zakryjem povrch kaše fóliou a nechám vychladnúť pri izbovej teplote. Kašu postupne pridávam do vymiešaného masla. Zaručene sa nezrazí.
Nikdy sa nezrazí ani krém, do ktorého sa šľahajú vajcia s cukrom nad parou.
Vďaka vyskušam
Ty pecies s rumom?
Vôbec ho nemusíš dávať do krému,ak už ho tam chceš mať,stačí pokvapkať korpus.
Ja vonu ani chut rumu nemusim, podla mna prekryje chut a vonu zakuska. Ak uz, tak ako radi @Viera1 , pokvapkat korpus.
Ďakujem za radu, vyskúšané a konečne sa nič nezrazilo.... si skvelá že si sa podelila s touto radou
Přikláním se ke krému - vejce šlehané nad parou s cukruom, vychladlé se vešlehá do másla. Čisté máslo, cukr, vejce - bez múky. Je chutný, trvanlivý a drží tvar. Lepší neznám.
Mascarpone so šlahačkou je též ošemetné. Nedávno mi popisovala kamarádka, jak jí v nepečeném cheesecake neztuhlp, vyteklo a rozmočilo celé na nevzhlednú a nepoživatelnú kašu.
Hm... to mi je ľúto. Ja som zatiaľ takú skúsenosť nemala.