Varenie

Zrazený maslový krém

annasmidova - fotkaannasmidova, 5. mája 2020

Prosím o radu ako vyšľahať
maslový krém bez zrazenia...
Puding (zlatý klas), maslo,
rum, akonáhle pridám po
kvapkách rum zrazí sa mi.
Som nešťastná. Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

haji
Je to zapeklité, jednu dobu jsem přestala dávat do krému rum, přešla jsem na rumovou tresť. Pak úplně bez rumu. Také nemám dobrou zkušenost se zlatým klasem, dělala jsem podle návodu na sáčku, ale byl příliš řídký. O kvalitě pudinku si také nedělám iluze. Opravovala jsem znovu postupem - kousek másla s cukrem rozmíchat a přidávat po troškách sražený krém.
Trochu jsem hledala na google, jak na sražený krém:
 www.mimibazar.cz/recept/11059/jak-na-srazeny-krem...

 koreni.yin.cz/s/srazeny-krem/...

 www.toprecepty.cz/recept/10958-oprava-srazeneho-kremu/...

 dorty.artmama.cz/srazeny-krem-opakovane...
haji
@annasmidova (6.5.2020 12:06)
Jenom ho vykopat, haha Rádo se stalo. Hlavně že najdeš cestu, držím pěsti!
evanaaa
A nešlo by aj pridať rum priamo do pudingu? Ale asi len moja fantázia:)
luwinka
Samozrejme , že rum treba pridať do pudingu a nič sa ti už nezrazí . Súhlasím ako píše @evannaa.
sovka62
Krémy pudingom nenastavujem ž dlhé roky, prestala som ešte v čase, keď jeho kvalita bola O.K. Nedarilo sa mi s ním, ak bol redší, krém sa zrazil, ak bol hustejší, v masle sa nerozmiešal dokonale, ostávali "glocky"
Ak už mám robiť nastavovaný krém, uvarím v mlieku hrubú múku. Cukor, ktorý má ísť do krému (na 250 g masla 250 g cukru nasypem (kryštálový) do studeného mlieka, pridám múku, dobre rizmiešam, pridám kúsom z masla štipku soli a uvarím na kašu. Niekedy pridám žĺtka, niekedy čokoládu, podľa potreby. Hneď po uvarení zakryjem povrch kaše fóliou a nechám vychladnúť pri izbovej teplote. Kašu postupne pridávam do vymiešaného masla. Zaručene sa nezrazí.
Nikdy sa nezrazí ani krém, do ktorého sa šľahajú vajcia s cukrom nad parou.
evanaaa
@sovka , kedysi sa nadstavované krémy inak nerobili, len takto, puding sa vôbec nepoužíval a mám dojem, že ani vždy nebol......sama som tak robila, len z múky. Ale kedy doň pridať rum? Ešte pred pridaním masla, alebo až po ňom?
viera1
@evanaaa (7.5.2020 18:24)

Vôbec ho nemusíš dávať do krému,ak už ho tam chceš mať,stačí pokvapkať korpus.
sovka62
@evanaaa (7.5.2020 18:24)

Ja vonu ani chut rumu nemusim, podla mna prekryje chut a vonu zakuska. Ak uz, tak ako radi @Viera1 , pokvapkat korpus.
1x haji
silvia16
Ahoj, viem, ze sa pytate na krem s pudingom, ale ja som vyskusala krem so salkom a je to silovy krem a lahucko sa robi. Len maslo a salko. Pozrite si moj videorecept nan. Ale pudingovy krem urcite chuti ovela lepsie. Vcera som robila slahackovy s natellou a to bola pochutka. Pridam videorecept coskoro tiez.
1x finczi
longova
@sovka62 (7.5.2020 15:35)

Ďakujem za radu, vyskúšané a konečne sa nič nezrazilo.... si skvelá že si sa podelila s touto radou
1x haji
haji
@sovka62 (7.5.2020 15:35)
Přikláním se ke krému - vejce šlehané nad parou s cukruom, vychladlé se vešlehá do másla. Čisté máslo, cukr, vejce - bez múky. Je chutný, trvanlivý a drží tvar. Lepší neznám.
1x finczi
evanaaa
Neviem, prečo ste sa zamerali na mňa všetci, ja som len chcela podotkla, či by to nemohlo pomôcť proti zrazeniu, ak by sa rum pridal do.......no, za)1 - ja už dávno nepečiem (sme obaja dia), len možno tak 2x do roka z kúpeného lístk. cesta niečo spravím...a za 2) - my nepijeme, takže alkohol je u nás 0.....ja som ten rum nenavrhla, on sa spomína v príspevku od @annasmidova , ako príčina zrazenia krému (teda, ak). To je aj pre teba @zolik , nerozumiem tvojej otázke, a aj ostatným ďakujem za rady, ktoré asi nevyužijem.
1x haji
finczi
Ďakujem za vyššie uvedené rady, aj ja využijem - aj mne sa stáva, že sa mi krém zrazí. Taktiež robievam aj salkový krém, ten je fajn. Najradšej mám krém s mascarpone a šľahačkou, s tým nieje žiadny problém a ešte nám aj chutí.
haji
@finczi (14.5.2020 06:24)
Mascarpone so šlahačkou je též ošemetné. Nedávno mi popisovala kamarádka, jak jí v nepečeném cheesecake neztuhlp, vyteklo a rozmočilo celé na nevzhlednú a nepoživatelnú kašu.
finczi
@haji (14.5.2020 09:25)

Hm... to mi je ľúto. Ja som zatiaľ takú skúsenosť nemala.
zuzanka1367
@sovka62 (7.5.2020 15:35) ruky pozlátiť za túto radu, šľak na ide trafiť z tých pudingových krémov, piekla som kamarátke na oslavu, tak tvoja rada využitá, jedna vanilková a druhá karamelová, kaša z hrubej múky a krém hladký, našľahaný, žiadne žmolky v ňom... Paráda, vďaka Ti....

helena64
...tiež som mala zlé skúsenosti s pudingom, už ho nepoužívam. Robím podobne ako sovka62. z múky. Roztopím si 60 gramov masla v kastrolíku, pridám 60 gramov hladkej múky, miešam na sporáku len do spenenia(podobne ako na zápražku, len nenechať stmavnúť/ a zalejem 400ml mlieka. Miešam pokiaľ sa hmota neodlepuje od nádoby. Prikryjem fóliou, necham vychladnúť a po častiach pridávam do vymiešaného masla. zakaždým dobre vymiešať. Ešte mi nikto nepovedal, že je tam cítiť múka. Ja pridám rum nakoniec a nikdy sa mi nezrazil. Maslo na vymiešanie s cukrom nesmie byť veľmi mäkké, plnka potom nedrží tvar. Ďobnúť do masla prstom, ak ostane maličká jamka, vtedy by malo byť dobré na vymiešanie. Robím to takto a som spokojná.