Rôzne

Zmrazenie korpusu

tatarka58 - fotkatatarka58, 10. mája 2022

Nie som zastancom mrazenych potravin, ale pre tento raz by som potrebovala zmrazit korpus na tortu, nenaplnený a veterniky, skusal niekto? Ake to je po rozmrazeni? Nebudem mat cas upiect korpus buduci tyzden, tak by som si to chcela spraviť dopredu.

@zareaguj


Diskusia k téme

zolik
Piskotovy Korpus v pohode. Veterniky neviem.
luwinka
Piškotový korpus v pohode sa dá zmraziť , to aj ja som neraz už robila. Výsledok úplne normálny . Rozmrazíš a máš , ako keby si ho priamo upiekla a môžeš plniť. Veterníky som tiež neskúšala ešte . Takže v tomto ti neporadím.
petullka
Korpus sa dá mraziť a aj veterníky. Veď sa predávajú v lidli mrazené a keď som žila v UK, tak sa bežne predávali mrazené eclairs, čo je tiež šľahačka a odpaľované cesto.
babidka
Korpus uplne v pohode,raz som mala dokonca tolko vela vajicok,ze som upiekla 12 tortovych a 2 na velky plech a zmrazila.Kazdy korpus som balila zvlast a este som ich zavakuovala.Cez prazdniny v case drobneho ovocia som robila kazdy druhy den ovocnu slahackovu tortu pre vnucata.Veterniky som tiez skusala zmrazit prazdne bez plnky.Dali sa.Ale po rozmrazeni neboli take pekne pevne a trosku chrumkave.Po naplneni rychlo zmakli a stali sa take gumoidne. Tak som skusila iny postup- po vybrati z mraznicky som ich vopchala na par minut do horucej rury a boli fajn.Rchlo vychladli a hned sa dali plnit.Treba dat pozor aby sa nepripalili. Radsej pri nich postat a nevenovat sa nicomu inemu. Ja som si cas odmerala na dvoch takych menej podarenych a potom som uz vedela, kedy mam vybrat.V tom case sme s vnuckou pozerali kazdy den americky Master chef kids/bola prva vlny korony/ a tak sme kazdy den skusali piect a varit podla TV. Dokonca sme skusili urobit aj "croquembouche" ale bolo to narocne a popalili sme sa obe s karamelom.Takze sme vsetky gulky zmrazili a potom sme ich postupne pojedli.Aj naplnene boli po rozmrazeni celkom fajn.