O Varecha.sk

Zmeny vo vyhľadávaní

vrabcek - bez fotkyvrabcek, 6. októbra 2016

Pozerám a hľadám recepty ,zmeny a preco by sme veci nekomplikovali pravda,dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

redakcia
@Vrabcek , zmena v sposobe vyhladavania bola vykonana na zaklade poziadaviek pouzivatelov. Novy sposob vyhladavania je vlastne nahrada za funkciu "Chladnicka", ktora bola aktivna v starom dizajne Varechy.

@Vrabcek , mozete byt konkretny a napisat nam, co Vam na novom sposobe vyhladavania nevyhovuje. Dakujeme.
milad
...paráda, chladnička je späť!!!
evanaaa
Skúšala som, zadala som surovinu, no, predtým sa mi viac pozdávalo to vyhľadávanie, vyhodilo mi to recepty, dalo sa vyberať. Funkciu Chladnička som nikdy nevyužívala, ale vždy som vo vyhľadávači našla, čo som potrebovala, teraz neviem......
pacik
Ja som s novým vyhľadávaním spokojná.
tomas
@Evanaaa (6.10.2016 20:32)
teraz fungujú dva spôsoby - jeden spôsob je podľa suroviny, druhý podľa textu (nadpisu, textu v postupe, teoreticky aj podľa mena človeka na vareche sa dá hľadať)

dá sa použiť vyhľadanie suroviny ALEBO vyhľadanie textu, alebo to skombinovať (vtedy recept musí splniť oboje kritéria)
altyn
@Evanaaa (6.10.2016 20:32)

Teraz ti to nevyhodí recepty? A čo teda? Ten 1x pekný komentár som ti dal omylom keď som listoval v MT. Nevšímaj si ho :-)))
altyn
@Tomas (7.10.2016 14:38)

Gratulujem, veľmi dobrá práca! Už som si to vyskúšal a musím konštatovať, že je to výborné! Konečne sa mi neukazujú recepty ktoré sa netýkajú zadania a nezobrazuje sa recept duplicitne. Ja som veľmi spokojný a ďakujem. :-)))
bambullka
nepáči sa mi vyhladávanie , teda neviem nájsť nič takže končím a hladám inú stránku na recepty, našťastie na webe ich je dosť na výber
1x dydya
evanaaa
Takže,a ko vidím,nie som sama, ale na druhej strane, nové veci chvíľu trvajú, než sa v hlave usadia, uvidím......a zadať podľa mena, to si nemusím pamätať, ani názov receptu, len približne, ale uvidím..... a @altyn , neviem presne, čo máš na mysli.....
elef
je to super,vyhodi vsetky rcp,len netreba potom zabudnut to x-nut,lebo potom mi nenaslo nic,trochu to trvalo,kym som nato prisla:))
helca103
Suroviny aj recepty nájdem ked zadám do vyhľadávača, ale neukáže mi nič ked zadám meno/nick.
Alebo robím zle? Nejako mi to nefunguje tak ako predtým. Poradíte ako na to?
Ďakujem za odpoveď.
redakcia
@Helca103 (7.10.2016 23:21)

Do vyhladavacieho okienka zadate meno/nick, ktore hladate a kliknete na Najdi recepty.


babidka
Konecne je Chladnicka spat , tesim sa :-) Ja som bola asi jedna z mala kto ju /teda "staru" Chladnicku/vyuzival aj ked mi obcas sla na nervy ...Potom som prisla na to , ako s nou zaobchadzat aby ma posluchala a tak som rada , ze je spat .Tato sa mi zda ovela lepsia , obcas som uspesnejsia a rychlejsia ked si pamatam aspon cast nazvu . Pokial bolo na Vareche 2-3 tisic receptov , tak sa hladalo lahko . Teraz ich az privela ...
evelynba
Zapájam sa málokedy, ale teraz mi nedá, aby som redakcii neuviedla aspoň 2 príklady, prečo sa mi nové vyhľadávanie nie celkom páči. Je síce prehľadnejšie a netreba sa preklikávať (a to mi jediné na starej chladničke vadilo, že sa vždy vrátila na prvú stranu zoznamu receptov), ale vyhľadáva recepty podľa nejakého záhadného kódu - 1. príklad: Chcela som nájsť recept na výrobu syra, viem, že ich tu je viacero; zadala som do "hľadaj v názve či v texte" syr - a čuduj sa svete, ani jeden recept na výrobu syra mi neukázal, ale kadečo iné. Musela som zadať domáci syr, potom sa tam už objavili. Tak som ho vyskúšala 2. krát: Vedela som čo hľadám, "lahodné tvarohové rezy" od Izabelly, zadala som "lahodné" - a zasa asi 100 receptov najrôznejšieho typu, niektoré aj so slovom lahodné v názve, ale mnou hľadané rezy medzi nimi neboli. Takže takéto hľadanie - ďakujem, ale mne nevyhovuje.
staja
Tak toto ako funguje? Dala som surovinu pstruh - nevyhodilo mi to nič, pstruh na masle - zase nič, pečený/é pstruh/y a stále nič. Meno autora receptu samozrejme netuším, tak na čo mi to zareaguje, aby som sa dopátrala nejakého receptu. Toto sa teda nepodarilo. Bez takejto chladničky by som ja určite obišla.
janger
@Redakcia (7.10.2016 23:39)

@helca103 , ale pocitaj s tym, ze sa ti nezobrazia vsetky recepty od toho autora, ktoreho hladas, len cast....Ja som si to uz vyskusala so svojim nikom, vsetko sa nezobrazi. Zobrazia sa ti tam ale aj recepty inych autorov, v ktorych bolo poukazane na tvoj recept. To sa mi paci, lebo takto zistis, ze niekto nejakym sposobom tvoj recept pouzil, o com by si mozno inak ani nevedela...Mozno by bolo fajn, ze ak niekto hlada nejakeho autora, ze by sa vo vyhladavaci ukazalo aj "vsetky recepty od @helca103 " a ked by to clovek klikol, tak by sa ukazali uplne vsetky recepty. Da sa to, samozrejme aj tak, ze si kliknes na nick autora a potom jeho recepty, ale takto by to mozno bolo prehladnejsie....Mne sa toto nove vyhladavanie zatial celkom paci, nerobi mi to osobne nejake problemy, zda sa mi take prehladnejsie, hned na prvy pohlad je vidiet viac, ako prv, obrazky su vacsie...ale este som nejako dopodrobna nehladala.
bezinka
Tiež sa mi včera nepodarilo nájsť - mäsovú roládu - a dnes, svete div sa... 29 receptov. Nepochopitelné...
staja
@Janger (8.10.2016 09:44)
Ďakujem za odozvu, ráno som skúšala, nešlo mi to, momentálne mi ponúka 100 receptov. Takže ok.

janamaria
no tak ja skusam najst recept ,kurasie prsia z broskynou.ale nevyhodilo mi nic.spokojnost bohuzial ziadna.predtym to bolo super.skoda.
redakcia
@Janamaria (8.10.2016 22:23)

Chyba nie je vo vyhladavaci, ale vo Vasej gramatike - 7. pad: S kým? S čím? S broskyňou. Teda treba hladat Kuracie prsia s broskynou (nie: z broskynou) a hla, 10 receptov je najdenych:



janamaria
zvlastne ze na googl mi to naslo aj zo spomenutou chybou Z.predtym to naslo aj na vareche,no zialbohu kvoly vasej zmene asi musim na stare kolena do skoly,alebo najst inu stranku na hladanie receptou.
1x dydya
janamaria
tak som to napisala este raz aj zo S,a cuduj sa svete nenaslo ani jeden recept.proste nic.
tatarka58
mne sa tiez neukaze ani jeden recept, zadala som pumpkin paj, tekvicovy kolac, tekvicove pyre a vobec nic, neviem akym sposobom to mam este hladat
redakcia
@Janamaria (8.10.2016 23:30)

Mrzi nas, ze Vam nase nove vyhladavanie nevyhovuje. Budeme sa snazit ho este vylepsovat.
Teraz by sme Vam krok po kroku ukazali, ako najdete Vas recept priamo tu z Varechy.
1. Do vyhladavacieho okienka vo vrchnej casti stranky napisete surovinu, meno autora receptu alebo nazov receptu (skratka nejake klucove slovo).
2. Potom kliknete na Najdi recepty.


redakcia
Recepty su vyhladane.

3. Ak chcete zacat nove hladanie ineho receptu, kliknete na Zacat hladat od znova.


redakcia
Znova zadate nejake klucove slovo, ktore potrebujete vyhladat a kliknete na Najdi recepty (krok 1 a 2).

4. My sme zadali Vase povodne hladane Kuriace prsia Z broskynou a vyhladalo nam to tie iste recepty ako v predoslom vyhladavani (Kuracie prsia S broskynou).
Ukoncenie vyhladavania mozete urobit aj tak, ze kliknete na male zelene x v pravom hornom rohu klucoveho slova.



redakcia
5. Ak chcete svoj vyber receptov upresnit - napriklad, ked hladate kruacie prsia s broskynou a so syrom NIva, napiseete do vyhladavacieho okienka v hornej casti stranky slovo niva a kliknete na Najdi recepty.


redakcia
6. Vyhladalo nam to 2 recepty, ktore obsahuju slova Kuracie prsia z broskynou a Niva.
Ak chcete vyhladavanie ukoncit alebo vyhladavat nieco ine, kliknete bud na Zacat hladat odznova alebo na male zelene x v pravom hornom rohu vyhladavanych slov.


redakcia
@Tatarka58 (9.10.2016 00:59)

Tak ako sme pisali vyssie, skuste zadat do vyhladavacieho okienka hladane slovo a kliknut na Najdi recept.
Ak ste nieco hladali uz predtym, musite najprv kliknut na Zacat hladat odznova alebo povymazavat hladane slova pomocou malych zelenych x, lebo inak mate prilis zuzeny vyber a pozadovany recept sa nevyhlada.

My sme zadali pumpkin paj a vyhladalo nam 2 recepty:


redakcia
Ak sme zadali tekvicovy kolac, vyhladalo nam to 21 receptov:


redakcia
V pripade, ze by vam bolo cokolvek nejasne alebo by ste potrebovali akukolvek asistenciu pri vyhladavani na Varecha.sk, mozete nam pisat aj mailom na redakcia@varecha.sk
dydya
tiez sa molokedy zapajam do diskusie,ale ako som kedysi vedela na tejto stranke presediet hodiny co sa mi tak pacila a nasla som tu vsetko ,teraz tu nenajdem nic,zadavala som (vianocne oplatky recepty alebo diskusie a nic ani tuk ..esteze ste nepovymazavali KK a mam aspon tierecepty...proste velmi ZLE!!!.a ak mam vypisovat mail do redakcie a cakat na vasu odpoved to mi asi moc v dannu chvilu nepomoze
dydya
@Bambullka (7.10.2016 19:06)
bambulka na aku stranku receptou teraz chodis ?ak mi mozes poradit,pretoze ja na vareche teraz nemozem najst vobec nic.Teda okrem svojej KK CHVALABOHU aspon ta mi ostala)
atina47
Vazena redakce, verim, ze Vasi snahou bylo zlepsit hledani, ale pro mne v pokrocilem veku je to prilis slozite, neumim se zorientovat, kdyz zadam nazev jidla chce po mne jeste neco dalsiho a nespokoji se to ani s pridanim napr. suroviny, opravdu je to slozitejsi nez drive.
tomas
Chcem len podotknúť, že NETREBA vyplniť obidve okienka, stačí vyplniť jedno okienko buď prvé (surovinu), alebo druhé okienko (text/názov), môžu sa kombinovať, ale nemusia.
janamaria
@Dydya (9.10.2016 10:33)

aj ja chcem nazov tej stranky lebo tu to je proste hrooooza.ide to dolu vodou.
evelynba
Redakcia,
stále vysvetľujete to isté, ale moju pripomienku ste odignorovali a ešte stále neviem, podľa akého systému to vyhľadáva a prečo sa neobjavia tie recepty, ktoré majú zadané slovo priamo v názve (ako som už uviedla, napr. "syr" - recepty na výrobu domáceho syra; "lahodné" - lahodné tvarohové rezy), ale kadečo iné, čo ani uvedené slovo v názve nemá, zrejme iba v texte. Ako sa môžem na také vyhľadanie spoľahnúť? Veď to vyvoláva dojem, že na Vareche taký recept (recepty) vôbec nie je, pritom človek vie, že je.
annan
Ani mne sa takéto vyhľadávanie receptu nepáči,ked si chcem vybrať recept a neviem ani názov receptu, ani názov autora ,tak ako dalej.Mne vyhovalo ked sa mi ukázalo receptov viac a ja som mala na výber.
helca103
@Redakcia (7.10.2016 23:39)

Ďakujem, už som na to prišla, ale to staré vyhľadávanie bolo prehľadnejšie. Aj stará KK bola jednoduchšia, ale naučila som sa klikať, klikať, klikať. No čo už musím si zvyknúť na časté zmeny tu na Vareche. :-)))
redakcia
@Evelynba (8.10.2016 09:01)

ked hladate recept domacu vyrobu syra na Vareche, mozete zadat do vyhladavacieho okienka napr. slova "vyroba syra", vyhlada to 7 receptov:


redakcia
@Evelynba (8.10.2016 09:01)

Ak hladate lahodné tvarohové rezy od Izabella929, mozete zadat do vyhladavacieho okienka napr.: "lahodne izabella929":


redakcia
@Evelynba (8.10.2016 09:01)

Pri vyhladavani musite byt trosku viac konkretna a zadat klucove slova, ktore viac specifikuju dany recept, ktory hladate. Je jasne, ze ked zadate slovo "syr", tak to vyhlada mnozstvo receptov, ktore obsahuju toto slovo. Preto je dobre, aby ste k slovu syr pridali do vyhladavacieho okienka nejake slovo, ktore vyhlada len tie recepty, ktore potrebujete (napr. "domaci syr", "vyroba syra" a pod.).

V pripade, ze potrebujete akukolvek asistenciu pri vyhladavani na Varecha.sk, piste nam na redakcia@varecha.sk alebo do diskusii zalozenych na tuto temu.