Rôzne

žihľavový med

svetluskkaa - bez fotkysvetluskkaa, 8. mája 2013

prosím vás,máte niekto recept na žihľavový med? dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

mariamka
varila som ho sice, ale ovela dlhsie, ako uvadzam, aby zhustol, dobu som nestopovala, ak chcete vyskusajte ale cas si prosim odsledujte
renata14
Žihľavový alebo pŕhľavový med.
♥ pri sťaženom dýchaní ♥ pri chorbách močových ciest ♥ pri chorbách dýchacích ciest ♥ pri katare / zápale žalúdka a čriev ♥ pri lámke / reume ♥ pri chorbách látkovej premeny ♥ podporuje tvorbu červených krviniek

Vlastnosti žihľavy: diuretikum, hemostyptikum, antiseptikum,

Zmiešame listy mladej žihľavy dvojdomej a pravý včelí med v rovnakom pomere podľa objemu. Zmes
necháme stáť 2 týždne pri izbovej teplote, každý deň pravidelne miešame. Po dvoch týždňoch prihrejeme
(vo vodnom kúpeli), kým zmes nenadobudne tekutý stav. Precedíme cez plastové sitko alebo riedke plátno. Skladujeme v chladničke.

Dávkovanie: pri sťaženom dýchaní cmúľame malé množstvo zmesi v ústach počas dňa niekoľkokrát za deň
marianne
@renata14 tento Tvoj medik sa mi velmi paci,pretoze sa varenim neznicia cenne latky prave naopak.Len sa chcem spytat na ten objem,myslis tak,ze napriklad 3 dl medu a 3dl nasekanej zihlavy? alebo 300g medu a 300g zihlavy...nech to dobre spravim:-))
arasidka
Takýtoi medík robila moja babka. Pred týždňom som kosila trávu na záhrade a skosila som trochu púpavového kvetu, vtedy som si spomenula na babinku moju zlatú. Reku, babčo, keby bolo keby, mohla si si pozbierať kvety, bola by som ti pomohla ...
Ale to je len taká moja spomienka...
Skôr by som upozornila na to, že púpavový med je dosť nebezpečný pre alergikov. Ale bližšie o tom je určite napísané niekde v dákych článkoch. Ja nie som alergická na túto dobrotu , tak som tomu nevenovala pozornosť.
hanka56
tenhle recept si ukládám a přidám recept na sirup, který dělám já
KOPŘIVOVÝ SIRUP
Potřebujeme : 80 ks kopřiv 20 cm dlouhé od špičky, 4 ks citronu, 200g kyseliny citrónové, 3,5 kg cukru, 3,5 l vody,
Vše dáme do většího hrnce a pouze 5 minut vaříme. Odstavíme a necháme 24 hod. louhovat.Potom přecedíme, dáme do lahví a do chladna. Je z toho asi 5 litrů. Velice dobrý je se sodovou vodou.