Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 6 najnovší komentár dnes 14:13
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 723 najnovší komentár dnes 11:16
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 6 najnovší komentár dnes 14:13
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 723 najnovší komentár dnes 11:16
- Ancicka: Zelená káva. 26 najnovší komentár 29. mája 2025
- Ivanluky: Zrazená kyslá polievka 22 najnovší komentár 27. mája 2025
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 389 najnovší komentár dnes 11:16
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 6 najnovší komentár dnes 14:13
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 1 najnovší komentár 23. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Bublanina s čerstvými jahodami
-
Ovocná torta s čokoládovou a mascarpone plnkou +fotopostup
-
Moravský vrabec s dusenou novou hlávkovou kapustou +fotopostup
-
Vláčny žihľavovo-orechový koláčik s citrónovou polevou +video
-
Jednoduchá brokolicová polievka so syrovými haluškami +fotopostup
-
Minislimáčiky s olivami
-
Balkánsky plameň +fotopostup
-
Viete, na čo ešte slúži háčik na konzerve? Tento trik oceníte, keď ste neminuli celý jej obsah VIDEO
-
Že vaše domáce hranolky pečené v rúre nikdy nie sú chrumkavé? Tento malý trik všetko zmení! VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Avokádové krekry VIDEO
-
Nepečená jahodová stracciatella torta VIDEO
-
Orechovo-lekvárový veniec z cesta na pizzu VIDEO
-
Gnocchi z cottage syra VIDEO
-
Overené recepty: Chutné obedy, jednoduché večere aj niečo sladké. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Dobré rady: Plné šťavy a takmer bez tuku. Ako pripraviť bravčové karé, aby nebolo tuhé ako podošva
-
Na večeru aj k telke: 12 tipov, čo si urobiť, keď máte chuť na niečo malé, ale výdatné
-
Nebude to nuda: 12 receptov na mäsové závitky. A nechýbajú ani obľúbené španielske vtáčiky
-
Sladký poklad: 9 receptov na výborné zákusky s kondenzovaným mliekom
-
Koláč, torta aj ovocné knedličky: Má vaše pečivo to najlepšie za sebou? 12 receptov na sladké dobroty, v ktorých ho môžete zužitkovať
-
Sobotný obed: Dnes budú kolienka. A s čím? Mäsové guľky, perkelty, omáčky, ktoré k nim dokonale pasujú
varecha.pravda.sk/recepty/med-zo-zihlavy/38632-recept.htm...
Redakcia
♥ pri sťaženom dýchaní ♥ pri chorbách močových ciest ♥ pri chorbách dýchacích ciest ♥ pri katare / zápale žalúdka a čriev ♥ pri lámke / reume ♥ pri chorbách látkovej premeny ♥ podporuje tvorbu červených krviniek
Vlastnosti žihľavy: diuretikum, hemostyptikum, antiseptikum,
Zmiešame listy mladej žihľavy dvojdomej a pravý včelí med v rovnakom pomere podľa objemu. Zmes
necháme stáť 2 týždne pri izbovej teplote, každý deň pravidelne miešame. Po dvoch týždňoch prihrejeme
(vo vodnom kúpeli), kým zmes nenadobudne tekutý stav. Precedíme cez plastové sitko alebo riedke plátno. Skladujeme v chladničke.
Dávkovanie: pri sťaženom dýchaní cmúľame malé množstvo zmesi v ústach počas dňa niekoľkokrát za deň
runoshop.blogspot.sk/2013/04/sirupy-extrakty-z-bylin-rastlin...
Ale to je len taká moja spomienka...
Skôr by som upozornila na to, že púpavový med je dosť nebezpečný pre alergikov. Ale bližšie o tom je určite napísané niekde v dákych článkoch. Ja nie som alergická na túto dobrotu , tak som tomu nevenovala pozornosť.
KOPŘIVOVÝ SIRUP
Potřebujeme : 80 ks kopřiv 20 cm dlouhé od špičky, 4 ks citronu, 200g kyseliny citrónové, 3,5 kg cukru, 3,5 l vody,
Vše dáme do většího hrnce a pouze 5 minut vaříme. Odstavíme a necháme 24 hod. louhovat.Potom přecedíme, dáme do lahví a do chladna. Je z toho asi 5 litrů. Velice dobrý je se sodovou vodou.