Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 0 zatiaľ bez komentárov
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 3 najnovší komentár 28. júna 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár dnes 06:41
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 761 najnovší komentár dnes 20:05
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 761 najnovší komentár dnes 20:05
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár dnes 06:41
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 3 najnovší komentár 28. júna 2025
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
- Sovka62: Mäso 33 najnovší komentár 16. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 339 najnovší komentár dnes 20:05
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 3 najnovší komentár 28. júna 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár dnes 06:41
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Jahodová bublanina s mascarpone +fotopostup
-
Bravčová panenka so šampiňónovou omáčkou
-
Čerešňový nákyp +fotopostup
-
Slaninový džem, unikátna delikatesa, ktorá vás nadchne +video
-
Polievka z bielej maslovej tekvice s hríbami, krúpami a zeleninou
-
Strúhaný tvarohový koláč s višňami podľa Petry Tóthovej +video
-
Nepečená strecha s mascarpone a ovocím +video
-
Viete, na čo ešte slúži háčik na konzerve? Tento trik oceníte, keď ste neminuli celý jej obsah VIDEO
-
Pečené cibuľové kolieska so syrom VIDEO
-
Super nápad, ako využiť staré gumené rukavice. Tieto praktické tipy sa vám hodia do života VIDEO
-
Kurací pekáč so zemiakmi v citrónovej omáčke VIDEO
-
Minipizze z cottage syra VIDEO
-
Strúhaný tvarohový koláč s višňami podľa Petry Tóthovej VIDEO
-
Minichuťovky z lístkového cesta VIDEO
-
Začnite piecť teraz: 10x šťavnaté čerešňové koláče. S makom, tvarohom aj kokosom, už si len vybrať
-
Zákusky, torty aj sušienky: 11 receptov na stracciatella dezerty s kúskami čokolády
-
Obedy aj večere: Cestoviny, mäso, polievky aj trenčianske párky s fazuľou. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
11x milované rezne: Prešporské, holandské aj čiernohorské, v cestíčku aj v trojobale
-
Poklad slovenských záhrad: Na tento kedysi celkom bežný strom sa časom akosi zabudlo. Dnes moruša hlási comeback
-
Sladký obed na koniec školského roka: 11 receptov na domáce parené buchty
-
Jedlo ako liek: Toto sú najzdravšie potraviny na svete. A nemusíte pre ne ísť ďaleko
varecha.pravda.sk/recepty/med-zo-zihlavy/38632-recept.htm...
Redakcia
♥ pri sťaženom dýchaní ♥ pri chorbách močových ciest ♥ pri chorbách dýchacích ciest ♥ pri katare / zápale žalúdka a čriev ♥ pri lámke / reume ♥ pri chorbách látkovej premeny ♥ podporuje tvorbu červených krviniek
Vlastnosti žihľavy: diuretikum, hemostyptikum, antiseptikum,
Zmiešame listy mladej žihľavy dvojdomej a pravý včelí med v rovnakom pomere podľa objemu. Zmes
necháme stáť 2 týždne pri izbovej teplote, každý deň pravidelne miešame. Po dvoch týždňoch prihrejeme
(vo vodnom kúpeli), kým zmes nenadobudne tekutý stav. Precedíme cez plastové sitko alebo riedke plátno. Skladujeme v chladničke.
Dávkovanie: pri sťaženom dýchaní cmúľame malé množstvo zmesi v ústach počas dňa niekoľkokrát za deň
runoshop.blogspot.sk/2013/04/sirupy-extrakty-z-bylin-rastlin...
Ale to je len taká moja spomienka...
Skôr by som upozornila na to, že púpavový med je dosť nebezpečný pre alergikov. Ale bližšie o tom je určite napísané niekde v dákych článkoch. Ja nie som alergická na túto dobrotu , tak som tomu nevenovala pozornosť.
KOPŘIVOVÝ SIRUP
Potřebujeme : 80 ks kopřiv 20 cm dlouhé od špičky, 4 ks citronu, 200g kyseliny citrónové, 3,5 kg cukru, 3,5 l vody,
Vše dáme do většího hrnce a pouze 5 minut vaříme. Odstavíme a necháme 24 hod. louhovat.Potom přecedíme, dáme do lahví a do chladna. Je z toho asi 5 litrů. Velice dobrý je se sodovou vodou.