Diskusie
- Daniela15: Stratený? 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? September 2025 440 najnovší komentár dnes 09:33
- Musha: Tvaroh na cheesecake 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 575 najnovší komentár 3. septembra 2025
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 2 najnovší komentár 18. augusta 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? September 2025 440 najnovší komentár dnes 09:33
- Szkyka: recepty z Magrokomu 18 najnovší komentár 23. septembra 2025
- Majo51: Vinný kameň 5 najnovší komentár 23. septembra 2025
- Michal81: Vanilkový cukor v roku 1980 25 najnovší komentár 13. septembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 575 najnovší komentár 3. septembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? September 2025 184 najnovší komentár dnes 09:33
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 35 najnovší komentár 26. júla 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Sýty fazuľový šalát, na desiatu aj na chlebíčky VIDEO
-
Šampiňónová sviečková omáčka VIDEO
-
Minul sa vám pudingový prášok? Namiešajte si doma vlastný! VIDEO
-
Zemiakové džatky z Vysokých Tatier, tradičné jedlo našich starých mám VIDEO
-
Tvarohové knedle so strúhankou podľa Magdaleny Dobromily Rettigovej VIDEO
-
Jablkový koláč so škoricou VIDEO
-
Ružový cestovinový šalát VIDEO
-
14 tipov, čo upiecť na predĺžený víkend: Obľúbené rodinné koláče, ale aj múčniky, aké ste ešte nerobili
-
Bez nej to nie je ono: Omáčky k nedeľnému mäsu s knedľou. Tieto recepty si uložte, hodia sa vám vždy
-
Víkendové pečenie: 12 receptov na výborné jablkové koláče. Tieto budú chutiť celej rodine
-
Na výnimočné dni: 11 receptov na sviatočné rolády. Pozrite sa, ako ich môžete vyzdobiť
-
Zaváraná cvikla: Klasika, s chrenom, s jablkami, aj ako šalát. Všetky variácie vám zachutia
-
Ryža s kuracím mäsom: Čo si uvariť v hektických dňoch? Vyskúšajte virálny recept, v ktorom stačí len všetko zmiešať a upiecť
-
Zaženú hlad aj prilákajú hostí: 11 chutných dôvodov, prečo sa doma oplatí mať tortillové placky
varecha.pravda.sk/recepty/med-zo-zihlavy/38632-recept.htm...
Redakcia
♥ pri sťaženom dýchaní ♥ pri chorbách močových ciest ♥ pri chorbách dýchacích ciest ♥ pri katare / zápale žalúdka a čriev ♥ pri lámke / reume ♥ pri chorbách látkovej premeny ♥ podporuje tvorbu červených krviniek
Vlastnosti žihľavy: diuretikum, hemostyptikum, antiseptikum,
Zmiešame listy mladej žihľavy dvojdomej a pravý včelí med v rovnakom pomere podľa objemu. Zmes
necháme stáť 2 týždne pri izbovej teplote, každý deň pravidelne miešame. Po dvoch týždňoch prihrejeme
(vo vodnom kúpeli), kým zmes nenadobudne tekutý stav. Precedíme cez plastové sitko alebo riedke plátno. Skladujeme v chladničke.
Dávkovanie: pri sťaženom dýchaní cmúľame malé množstvo zmesi v ústach počas dňa niekoľkokrát za deň
runoshop.blogspot.sk/2013/04/sirupy-extrakty-z-bylin-rastlin...
Ale to je len taká moja spomienka...
Skôr by som upozornila na to, že púpavový med je dosť nebezpečný pre alergikov. Ale bližšie o tom je určite napísané niekde v dákych článkoch. Ja nie som alergická na túto dobrotu , tak som tomu nevenovala pozornosť.
KOPŘIVOVÝ SIRUP
Potřebujeme : 80 ks kopřiv 20 cm dlouhé od špičky, 4 ks citronu, 200g kyseliny citrónové, 3,5 kg cukru, 3,5 l vody,
Vše dáme do většího hrnce a pouze 5 minut vaříme. Odstavíme a necháme 24 hod. louhovat.Potom přecedíme, dáme do lahví a do chladna. Je z toho asi 5 litrů. Velice dobrý je se sodovou vodou.