Pekárničku mám od vianoc.Veľmi som si ju odľúbila,lebo je to veľmi dobrý pomocník.
Veľa ráz som už skúšala recepty aj z @varechy / podotýka,že presne podľa receptu / a veľa raz sa mi stalo,že cesto mi pekne nakyslo,a pri pečení a to vždy pred koncom pečenia sa mi stred prepadol,klesol.Chlebík obyčajne je chutný,ale neestetický.
Kde je chýba? V recepte,alebo v pekárničke?
domacipekarny.dama.cz/recepty.php?kat=18...
Teraz som pozrela do manuálu na pekárničku a tam čítam dôvody prepadnutia chlebíka :
- priveľa droždia
- málo múky
- priveľa vody
- príliš teplá voda
s tymto pomerom surovin sa mi chlebik neprepadne a robit takisto aj sladky, len pridam viac cukru,odoberiem sol a doplnim susenym ovocim, vyskusaj a ked sa podari ohlas sa, zelam ti vela zdaru pri peceni domaceho chlebika, my uz roky nekupujeme v obchode:-)
@viera1 ,ja si túto stránku a preštudujem.
@cica ,akosi som túto debatu prhliadla.
@nadia ,asi je to 2 dl pohar,že?!Vysdkúšam už dnes.
Ešte raz vdaka.
Ja dávam 750 g múky úhrnne, ale miešam aj bielu aj celozrnnú, semiačka slnečnicové a ľanové a iné, 380 ml vody a asi 30 g drožie svieže, lyžicu masti, jednu a pol malej lyžičky cukra a neplnú veľkú soli. Lyžičku používam tú čo išla s pekárničkou. Skúsim dať menej droždia, @klaura aj ja robím taký asi 1000 g.
dajte vediet ako sa chlebik podaril, zelam vela stastia :-)
Taktiež vyskúšam podľa @an3da ,