poradi mi niekto aku robim chybu pri peceni chlebika v domacj pekarni? prepadne sa mi po vykysnuti a upeceni, skusila som si pozriet chyby v naode na peenie, ale zda sa mi, ze to nema opodstatnenie... vraj je riedke, tepla voda na zaciatku spracovania, vsetko som poriesila pri druhom raze a nic sa nezmenilo, tak uz nevienm co robim za chybu, vsetko je v izbovej teplote, mnozstvo dodrziavam podla receptu a overenom viacerymi, tak uz neviem, pekaren mam moulinex, ine kupenske chleby sa upecu bezchybne, ale ja chcem piect zo surovin co kupim ja teda z muky... tak radte!!!!!!!!!!!!
@zareaguj
Soľ je v ceste nielen pre chuť ale aj na to, aby regulovala proces kysnutia, keby tam nebola, kyslo by to donekonečna.
Ja som ako prvý môj chlebík skúšala tento:
300ml vody (vlažnej)
2 lyžičky soli
500g hladkej múky
2lyžičky cukru
1 lyžička rasce
1 lyžička sušeného droždia
A neskôr som už vyskúšala piecť v nej aj vianočku varecha.pravda.sk/recepty/dvojfarebna-vianocka-fotorecept...
Tak držím palce aby sa už krásne darilo ;-)
225ml vody
1 zemiak
Pol. lyz oleja
Lyzicka octu
375 muka( davam 290g hladkej a ostatok raznej)
za hrst ovsenych vlociek
1 lyzicka soli
1 lyzucka cukru
2 lyzicky drozdie susene- nesmie sa ditknut soli
1.5 lyzicky rasce
Piect na zakladnom programe na 750 g
Vzdy sa takto podari
Vela stastia
A teraz možno od veci: Vedel by mi niekto poradiť? Všimla som si, že po nejakom čase sa nedostanem k starším diskusiám, akoby sa vymazali ,alebo pamäť na diskusie je obmedzená? Nechcem si všetky príspevky s receptami (napr. tieto chlebové) krvopotne vkladať do wordu, je tu množstvo dobrých nápadov, ďakujem